• Turkhane Logo

Binası olmayan fakültede eğitim

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencileri, misafir oldukları akademiden Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geri çağırıldı. Siirt’te fakülte binası yok.

10:52 10 Temmuz 2022 Pazar
Binası olmayan fakültede eğitim
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencileri, misafir oldukları akademiden Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geri çağırıldı. Siirt’te fakülte binası yok.


Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kayıtlı olan ve özel öğrenci statüyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde eğitim gören 23 dördüncü sınıf öğrencisinin, gelecek dönem eğitimlerine Siirt’te devam edeceği açıklandı. Ancak Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin henüz binası yok.

ORTAK KARAR!


Siirt Üniversitesi tarafından 6 Temmuz’da internet sitesi üzerinden açıklamada, “Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimlerini Siirt’te sürdürmeleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ve Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Sabahattin Aydın ile yapılan görüşmeler neticesinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde eğitimlerine devam eden tıp fakültemizin 4. sınıf öğrencileri 2022-2023 öğretim yılı itibariyle eğitimlerine Siirtte devam edeceklerdir” denildi.

MAĞDURUZ

Üniversite öğrencileri ise hastanede derslik bulunmadığını ve bölümde yalnızca 24 öğretim üyesi olduğunu belirterek mağduriyet yaşayacaklarını söyledi. Öğrenciler, şunları dile getirdi: “Dersler ve akademik takvim konusunda bir netlik yok. 4’üncü sınıf stajlarının bazı anabilim dallarında hoca bulunuyor. Özellikle 5’inci sınıfa geçtiğimizde de akademisyenler açısından sorun yaşayacağımızı düşünüyoruz. Tıp fakültesinde bütüncül eğitimin önemli. Teorik eğitim aldığımız hocalarımızla beraber pratik eğitimleri de almamız gerekiyor. Biz oraya gittiğimizde bir fakülte binamız bile olmayacak. Tüm bunların dışında barınma problemi de yaşayacağız. Okulların açılmasına 40 gün kala açıklama yapıldığı için bazı arkadaşlarımız Van’da kira sözleşmeleri yaptı. Tatil dolayısıyla üniversiteyle iletişime geçemiyoruz ve belirsizlik sürüyor.”

DÖRT YIL GEÇTİ BİNA YOK

Siirt Üniversitesi’ne 2018 yılında kurulan ve 2019-2020 yılında Tıp Fakültesi’nin hâlâ bir binası yok. Fakültenin dekanlık tabelası Siirt’te bulunurken yaklaşık 90 öğrenci Van’da eğitim görmeye devam ediyor. Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin öğretim üyesi kadrosunda ise Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Aile Hekimliği Anabilim Dalı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’nda 5 profesör bulunuyor. Fakültede Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ve Fizyoloji Anabilim Dalı’nda olmak üzere yalnızca 2 doçent mevcut. (BirGün)

Son güncelleme: 10:52 10.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı