• Turkhane Logo

Ataklı: 'Neredeeen nereye… 2002'de neydin şimdi ne oldun'u herkes açıklasın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'a yönelik tepkisinin yankıları sürüyor.

10:47 20 Mayıs 2019 Pazartesi
Ataklı: 'Neredeeen nereye… 2002'de neydin şimdi ne oldun'u herkes açıklasın
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'a yönelik tepkisinin yankıları sürüyor.



15 Mayısta TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısında konuşan Özilhan, demokrasi ve hukukun üstünlüğü vurgusu yapmış ve kısa vadede sorunların çözümü için hedefe varırken ‘ekonomide liberal piyasa düzeni, kural temelli uluslararası sistemle olan ittifak’ çıpalarının kullanılması gerektiğini söylemişti. 

16 Mayısta yaptığı bir konuşmada ise Erdoğan, Özilhanı, Buram buram hazımsızlık kokan açıklamasını üzüntüyle dinledim sözleriyle eleştirmişti. 


Özilhan konuşmasında, Enflasyonda 121., işgücü piyasası verimliliğinde 111. sıradayız. Yargının bağımsızlığında 111., kamu düzenlemelerine karşı yargıda hak aramada 109., basın özgürlüğünde 129. sıradayız. Bu nedenle diyoruz ki ekonominin düzelmesi için hukuk ve adalet sisteminin düzelmesi gerekiyor. Öğretimde eleştirel düşünmede 133., mesleki eğitim kalitesinde 132., dijital becerilerde 118., beceri sahibi çalışan bulma kolaylığında 117. sıradayız. Bunlar ekonomiyi aşağı çeken; girişimciyi, girişim yapamaz hale getiren bir ayak bağı oluşturmuş durumda diye konuşmuş ve Erdoğanın şimşeklerini üzerine çekmişti.

Dahası Erdoğan, Özilhanı, Sen ogün ekonomik olarak neredeydin, şimdi neredesin. Ogünden bugüne sadece firman ne kadar büyüdü, bunu hiç masaya yatırmıyor musun? Ben sizin ogünkü durumunuzu da biliyorum, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları da teşhir ederim. Türkiyeyi içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını biliriz sözleriyle de tehdit etmişti.

Sözcü Gazetesi yazarı Can Ataklı ise, 20 Mayıs tarihli yazısında Erdoğanın giderek daha fazla bağırdığına işaret ettikten sonra, aslında doğru bir noktaya temas ettiğini belirtti.

Ataklı, Erdoğanın Özilhana, Neredeeen nereye… 2002de neydin şimdi ne oldun, bunu da anlatırım tehdidine işaret etti ve AKPli müteahhitler de dahil 17 yılda palazlanan tüm iş adamlarının ne kadar zenginleştiklerini açıklamaları gerektiğini şu satırlarla ifade etti:

Elbette Tuncay Özilhan 2002de nerede olduğunu şimdi ne durumda olduğunu kamuoyuna açıklamalı. Ama Özilhanla yetmez. Herkes katılmalı bu kervana. Bu bir “mal varlığı açıklama” değildir. Geçen yıllar içinde oluşan yeni durumların ortaya konmasıdır.

Kim, neydi ne oldu? Bu kadar basit. Hepimiz bilelim kimin nereden nereye geldiğini. Türkiyede icraat diye anlatılan büyük inşaatları yapan AKP müteahhitleri, sahi 2002de ne durumdaydılar acaba? Ellerinde kaç iş vardı? Kimlerden ne kadarlık ihaleler almışlardı? Şimdi ihale portföyleri ne kadar? Bakan olarak, parti yöneticisi olarak, davanın ileri gelenleri olarak, bilinen isimler de “Neydik ne olduk” demeli ve geldikleri noktayı kamuoyu ile paylaşmalı. Örneğin İstanbula aday olarak atanan kişi çıkıp açıklamalı aile fertlerine ait 2002de kaç gemi vardı şimdi ne kadar var? İktidar sahiplerinin yakınları da 2002de ne durumda olduklarını, şimdi hangi işleri yaptıklarını, ne kadarlık bir sermayeyi kontrol ettiklerini, kimlerden nasıl ve ne kadar iş aldıklarını halka açıklamalı. Vallahi gerçekten Cumhurbaşkanımız çok iyi bir noktaya temas etti.

Son güncelleme: 10:47 20.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı