• Turkhane Logo

'AKP’li olmayana KPSS alımlarında fişleme engeli'

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KPSS alımlarında, AKP’li olmayanların fişleme belgeleri ile elendiğini belirtti. Kürt, Alevi, muhalif dindar ve KHK’lı yakınlarının işe alınmadığını söyledi.

10:11 14 Şubat 2019 Perşembe
'AKP’li olmayana KPSS alımlarında fişleme engeli'
HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KPSS alımlarında, AKP’li olmayanların fişleme belgeleri ile elendiğini belirtti. Kürt, Alevi, muhalif dindar ve KHK’lı yakınlarının işe alınmadığını söyledi.

Gergerlioğlu, KPSS’de yaşanan, mülakat rezaletleri ve güvenlik soruşturması skandallarını TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. “Gençler KPSS’ye girerler, yüksek puan alırlar ancak iktidarınızın mülakat oyunuyla elenirler. Mahkemelere giderler, mahkemelerden sonuç çıkmasına rağmen, tekrar bakanlık mülakat yapar ve yine eler. Mülakatı geçip atansa bile güvenlik soruşturmalarında “olumsuz” verirsiniz ve bu insanlar görevlerine başlayamazlar” dedi.

ALEVİ, KÜRT, KHK’LI YAKINI, MUHALİF DİNDARA İŞ YOK

Mülakat mağdurlarının kendilerine başvuruda bulunduğunu belirten Gergerlioğlu, “Eğer biz Kürt isek işe alınmıyoruz, eğer Alevi isek işe alınmıyoruz, eğer muhalif dindarsak işe alınmıyoruz veyahut da KHK’li yakınıysak işe alınmıyoruz diyorlar. Bu şekilde yüzbinlerce başvuru var” ifadelerini kullandı.


GEZİ PARKINDAKİLER SENCE ŞEHİT Mİ?

Gergerlioğlu, “Deniz Eren Demir, Türkiye 1’incisi olmuş fizik öğretmenliği bölümünde, 88 puan almış, 54 puana mülakatta düşürülmüş. Türkiye 4’üncüsü 91puan almış, 53’e düşürülmüş. KPSS 6’ncısı Erkan Demir, 93 puan almış, mülakatta 56’ya indirilmiş. Berfin Aslan, Türkiye 5’incisi olmuş mülakatta 51 puana indirilmiş. Kendisine sordum: Berfin, sana mülakatta ne sordular? ‘Gezi Parkı’ndakiler sence şehit mi? İdolün kim? Hangi gazeteyi okuyorsun? İnternette hangi sitelerde geziniyorsun? Öğrenciyken hangi evde kaldın? Kardeşin üniversitede hangi evde kaldı? Annen, baban ne iş yapıyor?” dedi.

REİS DENİNCE AKLINA NE GELİR?

Gergerlioğlu diğer adaylara sorulan soruları da Mecliste anlattı: “Veyahut da başkalarına da şunu soruyorlarmış: Reis denince aklına ne gelir? Dünya beşten büyüktür diyen kim? Tarık Akan hakkında ne düşünüyorsun? Ezanın Türkçe okunması için ne düşünüyorsun? gibi sorular. Berfin diyor ki: ‘2016’da 91 puan aldım, Türkiye 5’incisiydim, babamın cenaze gününde buna rağmen gittim, mülakata girdim ve tüm soruları da bildim ancak atanamadım.”

YANDAŞI ALMAK İÇİN GÜVENLİK SORUŞTURMASI

Yüz binlerce gencin hakkının yenildiğini ve parti merkezlerinizden gelen listelerle insanların işe alındığını dile getiren Gergerlioğlu, “4045 sayılı yasa diyor ki: Askeriye, Emniyet ve istihbarat personeli alımlarında güvenlik soruşturması yapılır, diğerlerinde yapılmaz. Ancak yandaşlarınızı almak için burada, yasada bir yönetmelik değiştirdiniz ve tüm alımlara şamil kıldınız bunu. Bir yönetim, halkının üzerinde ceberut bir güç olamaz” dedi.

DÜNYA GÖRÜŞÜ ARAŞTIRILIYOR

Gergerlioğlu şunları söyledi: “Güvenlik soruşturmalarında sosyal medya araştırması, kişinin dünya görüşüyle ilgili araştırmalar yapılıyor ve iktidarınıza aykırı bir şey düşünüyorsa bu kişileri işe almıyorsunuz. Aslında, güvenlik soruşturması olumsuz gelse bile Emniyet, istihbarat ve askeriye dışındaki işlerde işe alınır, kurul başkanının kararıyla yapılır bu. Mevzuat böyle söylüyor ama mevzuatı dinleyen kim? Türk Ceza Kanunu 122 diyor ki: Bir kişinin işe alınmasını, ekonomik faaliyetini engelleyenler bir ila üç yıl arasında hapis cezası alır.”

ALLAH’TAN KORKUN BUNLAR VİCDANSIZLIKTIR

Gergerlioğlu, “Allah’tan korkun, bunlar vicdansızlıktır ve hukuksuzluktur, apaçık belgeleriyle burada. Bakın, yüzlerce, binlerce insanın belgeleri burada. Yüksek puanlar almışlar ve mülakatta sırf sizden olmadığı için puanlarını 20 düşürmüşsünüz. Nasıl yapmışsınız bunları? Gizli belgeler de elimde. Nedir bunlar? Emniyet, istihbarat, fişleme notları. Mahkeme dosyalarından ele geçirildi” dedi.
 

Son güncelleme: 10:11 14.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı