• Turkhane Logo

165 milyon ders kitabı çöpe

Erdoğan "vur" dedi Milli Eğitim Bakanı öldürdü

11:18 24 Ekim 2017 Salı
165 milyon ders kitabı çöpe
Erdoğan "vur" dedi Milli Eğitim Bakanı öldürdü

Bir sözüyle TEOGu yerine hiçbir sistem belirlenmeden kaldırtan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ders kitaplarından içerik açısından şikayetler geliyor, tedbir alınacak” demesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı 165 milyon ders kitabını çöpe gönderecek karar aldı. 

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan torba yasada Kamu İhale Yasası’na eklenen bir düzenlemeyle öğrencilere dağıtılacak kitaplar için açık ihaleden ‘belli istekliler arasında ihale’ yöntemine geçildi. Değişikliğin gerekçesi olarak da kitapların basımının daha hızlı hale gelmesi gösterildi.

‘İstekliler arasında ihale’ yönteminde bakanlık kendi belirlediği ders kitabı basma yeterliliğe sahip firmalar arasında ihaleye çıkıyor.

Yılmaz, düzenlemeyi komisyonda anlatırken 2019’a kadar 518 ders kitabının toplatılacağı bilgisini verdi.

600 ÇEŞİT KİTAP DAĞITILMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan’ın bu ders yılı başında yaptığı açıklamaya göre, 2017- 2018 eğitim öğretim yılı için öğrencilere 600 çeşit, 190 milyon adet ders kitabı ücretsiz dağıtılmıştı. Kitapların ihale bedeli 445 milyon liraydı.

YANLIŞ İHALENİN SORUMLUSU KİM

Bu verilerle hesaplama yapıldığında Yılmaz’ın verdiği ‘2019’a kadar 518 kitap toplatılacak’ bilgisi, orantısal bir hesap yapıldığında, yaklaşık 165 milyonu aşkın kitabın ‘çöp hükmünde’ olması anlamına geliyor.

Yılmaz, kitap ihalelerinde bu düzeyde yüksek külfete neden olan hatanın sorumlularının hangi bürokratlar olduğu ya da bunlarla ilgili ne gibi işlem yapıldığı konusunda bilgi vermedi.

Son güncelleme: 11:18 24.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı