• Turkhane Logo

Zor günler yaşayan Boeing'de çifte şok!

Boeing CEO'su Dave Calhoun ile Boeing'in yönetim kurulu başkanı Larry Kellner'ın görevden ayrılacağı belirtildi.

18:26 25 Mart 2024 Pazartesi
Zor günler yaşayan Boeing'de çifte şok!
Boeing CEO'su Dave Calhoun ile Boeing'in yönetim kurulu başkanı Larry Kellner'ın görevden ayrılacağı belirtildi.

Boeing, Üst Yöneticisi (CEO) Dave Calhounun 2024ün sonunda görevinden istifa edeceği bildirdi. Boeingden yapılan açıklamada, Calhounun şirketi istikrara kavuşturmak ve gelecek için konumlandırmak amacıyla yürütülen kritik çalışmaları tamamlamak üzere yıl boyunca şirkete liderlik etmeye devam edeceği aktarıldı.

Gazete Duvarda yer alan habere göre, Yönetim Kurulu Başkanı Larry Kellnerın gelecek yılki hissedarlar toplantısında yeniden seçilme niyetinde olmadığını yönetim kuruluna bildirdiği kaydedilen açıklamada, Kurulun, Kellnerin yerine bağımsız yönetim kurulu başkanı olarak Steve Mollenkopfu seçtiği, Mollenkopfun yönetim kurulunun Boeingin bir sonraki CEOsunu seçme sürecine liderlik edeceği ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEOsu Stan Dealın emekli olacağı belirtilerek, bugünden itibaren birimin başına Stephanie Popenın atandığı belirtildi.

ALASKA HAVAYOLLARI KAZASI BİR DÖNÜM NOKTASIYDICalhoun, şirket çalışanlarına mektubunda, Hepinizin bildiği gibi Alaska Havayollarının 1282 sefer sayılı uçuşu kazası Boeing için bir dönüm noktasıydı. Bu kazaya alçak gönüllülükle ve tam bir şeffaflıkla karşılık vermeye devam etmeliyiz. Ayrıca şirketimizin her seviyesinde güvenlik ve kaliteye tam bir bağlılık aşılamalıyız ifadelerini kullandı.
Boeing, ABDde Alaska Havayollarına ait 737 MAX 9 tipi yolcu uçağının 5 Ocak akşamı havadayken gövdesinden bir parçanın kopması nedeniyle acil iniş yapmasının ardından sorunlarla karşı karşıya kalmıştı. Hava yolu şirketlerinin ve düzenleyici kurumların, Boeing uçaklarındaki bir dizi kalite ve üretim kusurunun ardından şirkette büyük değişiklik yapılması yönündeki çağrıları artmıştı.
Şirket geçen ay da 737 MAX programında yönetici değişikliğine gidildiğini duyurmuştu. Boeing şirketinde 32 yıl boyunca müdürlük yapan ve uçak şirketinin prodüksiyon kalitesi hakkındaki endişeleri dile getirmesiyle tanınan John Barnett ise geçtiğimiz haftalarda ölü bulunmuştu.

Son güncelleme: 18:26 25.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı