• Turkhane Logo

Zelenzki'nin danışmanı: Kırım'daki köprü 'başlangıç'

Moskova’nın ilhak ettiği Kırım Körfezi ve Rusya arasındaki tek köprüde bir kamyonun infilak etmesi sonucu yangın çıktığı bildirildi.

16:12 08 Ekim 2022 Cumartesi
Zelenzki'nin danışmanı: Kırım'daki köprü 'başlangıç'
Moskova’nın ilhak ettiği Kırım Körfezi ve Rusya arasındaki tek köprüde bir kamyonun infilak etmesi sonucu yangın çıktığı bildirildi.

Rus devlet medyası yoldaki patlamanın daha sonra köprünün demiryolu kısmındaki petrol taşıyan vagonlarda yangına yol açtığını bildirdi.

Olay yerinden gelen görüntülerde, bir trenin yandığı, karayolu geçişinde de hasar oluştuğu görülüyor.

U?krayna lideri Volodimir Zelenskinin danışmanı Mihaylo Podolyak köprüdeki hasarı başlangıç diye tanımladı ancak doğrudan Ukraynanın sorumlu olduğunu söylemedi.

Podolyak Twitterdaki paylaşımında Yasadışı her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukraynaya iade edilmeli, Rusya işgal ettiği her yerden sürülmeli dedi.

B?u arada Ukrayna Savunma Bakanlığı da, köprüdeki patlamayı, Rus gemisi Moskvanın Nisan ayında batırılmasıyla kıyasladı.

B?akanlığın Twitter hesabından Ukraynaa ait Kırımdaki Rus gücünün iki sembolü batırıldı. Sırada ne var? denildi.


Ukraynalılar Kerç Boğazındaki köprüden nefret ediyor. Yangının özellikle Rusya lideri Vladimir Putinin 70inci doğumgününden bir gün sonra çıkması Ukrayna sosyal medyasında sevinçle karşılandı.

Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov patlamadan nihayet kanlı ellerini Kırım köprüsüne uzatmayı başaran Ukraynalı vandalları sorumlu tuttu.

Konstantinov ayrıca köprüdeki hasarın çok ciddi olmadığını ve hızla giderileceğini belirtti.

K?remlin Sözcüsü Dimitri Peskovun da, Putinin köprüdeki acil durum konusunda bilgilendirildiğini ve bir soruşturma talimatı verdiğini aktardı.

bölgedeki Rus gücünün sembollerinden biri olarak görülüyor.

Kırım 2014’te Rusya tarafından ilhak edilmişti ve şu anda Kerç Köprüsünü Ukrayna’ya askeri malzeme taşımak için kullanıyor.

Rus devlet medyası köprüdeki trafiğin durduğunu bildirdi.

Son güncelleme: 16:12 08.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı