• Turkhane Logo

Zelenskiy'den Rusya'ya: Ukrayna affetmeyecek

Zelenskiy, Rus halkına seslendiği konuşmasında

13:30 01 Ocak 2023 Pazar
Zelenskiy'den Rusya'ya: Ukrayna affetmeyecek
Zelenskiy, Rus halkına seslendiği konuşmasında

Rusya yılbaşı akşamı da Ukraynaya yönelik saldırılarını sürdürürken, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy yayınladığı görüntülü mesajda Rus halkına seslendi.

Bir terör devleti affedilmeyecek diyen Zelenskiy, En hafif şekilde ifade edilirse, bu saldırıların emrini veren ve bunu uygulayanlar da affedilmeyecek şeklinde konuştu.
DW Türkçenin haberine göre Zelenskiy, Rusça olarak yaptığı konuşmada Rusyanın tüm NATO ile savaşmadığını, propagandacıların yalan söylediğini ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putine işaret ederek, bu savaşın sadece hayatının sonuna kadar iktidarda kalmak isteyen bir kişi için yürütüldüğünün altını çizen Zelesnkiy, Rus halkının bu kişinin umurunda olmadığını savundu.
Putinin orduya liderlik yaptığını göstermek istediğini kaydeden Zelenskiy, ancak Putinin sadece saklandığını söyledi. Zelenskiy sözlerini Ordunun, füzelerin, rezidansının ve saraylarının arkasına saklanıyor, sizin arkanıza saklanıyor ve ülkenizi, geleceğinizi yakıyor şeklinde sürdürdü. Rusyanın terörünün hiçbir zaman affedilmeyeceğini belirten Zelenskiy, Dünyada kimse sizi affetmeyecek. Ukrayna sizi hiçbir zaman affetmeyecek şeklinde konuştu.
Ukrayna halkına da Savaşıyoruz ve savaşmayı sürdüreceğiz. Önemli bir kelime uğruna: zafer diyen Zelenskiy, Ukraynalılar, inanılmazsınız. Neler yaptığımıza bir bakın, buna devam edeceğiz ifadelerini kullandı.
Rusya yılbaşı akşamı da saldırıları sürdürdüRusya, başkent Kieve yönelik saldırılarını yılbaşı akşamı da sürdürdü. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Telegram hesabından yerel saatle gece yarısından yarım saat sonra Rus füzelerinin kentin iki bölgesini hedef aldığını duyurdu.
Cumartesi öğleden sonra da kent saldırılarla sarsıldı. AFPnin aktardığına göre kentte çok sayıda patlama duyuldu.
Kliçko, Kievi hedef alan saldırılarda bir kişinin öldüğünü, en az 20 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Ukraynalı yetkililer ülkenin farklı bölgelerine saldırılar düzenlendiğini bildirdi. Ülkenin güneyindeki Mikolayiv ve batıdaki Hmelnitskiyi hedef alan saldırılar düzenlendiği kaydedildi. Mikolayiv Belediye Başkanı Oleksandr Senkeviç, saldırı sonucu çok sayıda binanın hasar gördüğünü ve yangın çıktığını aktardı. Hmelnitski Belediye Başkanı Serhiy Gamaliy de saldırı nedeniyle yedi kişinin yaralandığını, kentin bazı bölümlerine elektrik verilemediğini belirtti.

Son 24 saatte 31 füze ve 12 hava saldırısıUkrayna Hava Kuvvetleri, son günde 45 İran yapımı Shahed-136 tipi insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini bildirdi. Açıklamada, 32 İHAnın gece yarısından sonra, 13ünün ise Cumartesi geç saatlerde imha edildiği belirtildi. Ukraynanın üst düzey bir askeri yetkilisi de Pazar günü yaptığı açıklamada, son 24 saat içinde Rusyanın 31 füze ve 12 hava saldırısı düzenlediğini kaydetti.
Putin Ukraynaya saldırıları savunduRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Ukraynaya düzenlenen saldırıları savundu. Putin, yeni yıl konuşmasında Rusyanın Ukrayna ile yaşanan çatışmalarda ahlaki ve tarihi olarak doğru tarafta bulunduğunu kaydetti. Putin Cumartesi günü yayınlanan konuşmasında Ukraynada Rusyanın ilhak ettiği bölgelere işaret ederek, Tarihi olarak bizim topraklarımızdaki ve Rusya Federasyonunun yeni bölgelerindeki halkımızı korumak için Ukraynada savaşıyoruz dedi. 

Son güncelleme: 13:30 01.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı