• Turkhane Logo

Zelenskiy'den Batı'ya silah tedariki çağrısı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Batılı müttefiklerini Ukrayna'ya askeri desteklerini hızlandırmaya çağırdı ve gecikmelerin Rusya'nın

09:50 18 Şubat 2023 Cumartesi
Zelenskiy'den Batı'ya silah tedariki çağrısı
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Batılı müttefiklerini Ukrayna'ya askeri desteklerini hızlandırmaya çağırdı ve gecikmelerin Rusya'nın

Almanyada düzenlenen Münih Güvenlik Konferansında konuşan Zelenskiy Hızın alternatifi yok, çünkü yaşam hıza bağlı dedi.

Münihte toplanan katılımcılara video konferans yöntemiyle seslenen Zelenskiy konuşmasında Ukraynayı tiranlığa karşı Batının özgürlük ve demokrasi gibi değerlerini savunan ülke olarak tanımladı ve Rusyanın büyük gücüne karşı koyabilmek için uygun şekilde donatılmasına olan ihtiyacın altını çizdi.

Rusyanın yenilmesi gerektiğini kaydeden Ukraynalı lider bu durumun yalnızca Ukrayna ile ilgili olmadığına vurgu yaparak Çünkü Kremlin, burada Münihte temsil edilen herkesin güvenliğini ve huzurunu bozabilir. ifadelerini kullandı.

Ülkesinin Moskovanın saldırganlığına karşı eninde sonunda galip geleceğinin sözünü veren Zelenskiy  Rusyanın hala birçok hayatı yok edebileceği uyarısında bulundu ve İşte bu yüzden acele etmemiz gerekiyor. Hıza ihtiyacımız var. diye konuştu.

Silah tedarikinde herhangi bir tabu olmamalı
Konferansın hemen öncesinde Ukraynayı ziyaret eden Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ortak basın toplantısında konuşan Zelenskiy, burada da ülkesinin Rusyaya karşı egemenliğini savunmak için Batının güçlü silahlarına duyduğu ihtiyacı dile getirdi.
Zelenskiy açıklamasında, Hollanda ile, Ukrayna ordusuna silah tedariki ve desteği konusunda herhangi bir tabu olmaması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahip olduklarının altını çizdi.

Rusyanın Ukraynaya karşı  24 Şubat 2022de başlattığı işgalin birinci yıldönümü yaklaşırken, iki ülke güçleri arasındaki çetin çatışmalar kış koşullarına rağmen sürüyor. Ukrayna güçleri Rusyanın ele geçirdiği toprakları geri almak için mücadele verirken, Rusya son haftalarda Bahmut bölgesini ele geçirmek için saldırılarını arttırdı.

Son güncelleme: 09:50 18.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı