• Turkhane Logo

Zelenskiy, Münih Konferansı'nda uyardı: Ukrayna'nın silah açığı Putin'e yarıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Münih Güvenlik Konferansında bir konuşma yaptı. Ukraynalı lider, ülkesinin Rusya'ya karşı savunmasında uzun menzilli silah açığına işaret etti.

14:24 18 Şubat 2024 Pazar
Zelenskiy, Münih Konferansı'nda uyardı: Ukrayna'nın silah açığı Putin'e yarıyor
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Münih Güvenlik Konferansında bir konuşma yaptı. Ukraynalı lider, ülkesinin Rusya'ya karşı savunmasında uzun menzilli silah açığına işaret etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ülkesinin yapay olarak tanımladığı silah açığının Rusyaya nefes aldırma riski taşıdığı konusunda uyardı. Zelenskiynin uyarısı, Ukrayna ordusunun ülkenin doğusundaki Avdiivka kentinden çekilme kararından saatler sonra geldi.

Almanyanın Münih kentinde her yıl düzenlenen ve üst düzey güvenlik ve dış politika yetkililerini bir araya getiren Güvenlik Konferansına katılan Zelenskiy burada yaptığı konuşmada Rusyanın işgaline karşı verdiği savunmada ülkesinin mühimmat ve personel sıkıntısına dikkat çekti.

Zelenskiy, Değerli dostlar, ne yazık ki Ukraynayı yapay silah açığı, özellikle de topçu ve uzun menzilli kabiliyet açığı içinde tutmak, Putinin savaşın mevcut yoğunluğuna uyum sağlamasına olanak tanıyor. dedi.

Zelenskiy, Sadece eksiğimiz olan silahları bekliyoruz. Elimizdeki silahımız askerlerimiz, insanımız diyerek uzun menzilli silah eksikliğine işaret etti.

Rusyayı geri çekilmeye zorlayabileceklerini kanıtladıklarının altını çizen Zelenskiy Topraklarımızı geri alabiliriz ve Putin kaybedebilir ve bu zaten savaş alanında birden fazla kez gerçekleşti. diye konuştu.

Avdiivkada doğru kararı aldık
Avdiivkada duruma işaret ederek Eylemlerimiz sadece gücümüzün yeterliliği ve menzilinin uzunluğu ile sınırlı. diyen Ukrayna lideri, askerlerin hayatını tehlikeye atmamak için birlikleri kentten geri çekme kararı aldıklarını belirtti.
Zelenskiy ekim ayından bu yana Avdiivkaya sahip oldukları tüm güçle saldıran ve binlerce askerini kaybeden Rusyanın kenti almasıyla çok az şey başardığını ileri sürdü ve Rusyanın başardığı şey bu. Bu onların ordusunun tükenmesidir. dedi.

Ukraynalı lider, Avdiivkadan çekilme kararının doğru karar olduğunun altını çizdi.

Kendinize Putinin savaşı nasıl hala sürdürebildiğini sorun

Rusyanın savaş tehdinin Ukraynayı aştığını ve Avrupada süregelen savaş tehdidien kimsenin muaf olmadığını vurgulayan  Zelenskiyi güvenlik tehdinin yeniden bir gerçeklik olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu.
Zelenskiy, Batılı liderlere seslenerek Lütfen Ukraynaya savaşın ne zaman biteceğini sormayın. Kendinize Putinin neden hala savaşı sürdürebildiğini sorun. Dünya Rusyanın böyle olmasına daha ne daha kadar izin verecek? diye sordu.

Zelenskiy, geçen ay İngiltere ile imzalanan anlaşmanın ardından cuma günü Almanya ve Fransa ile uzun vadeli ikili güvenlik anlaşmaları imzaladı.

Diğer yandan Ukraynanın ve Avrupalı müttefiklerinin gözü, ABD Senatosunun onayladığı ancak Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçilerin direnişiyle karşı karşıya olan 60 milyar dolarlık yardım paketinde. Paketin büyük kısmı, Ukraynadaki savaş için füze, mühimmat ve diğer askeri donanımın üretilmesi amacıyla ABD savunma kuruluşlarına gitmesini öngörüyor.

Son güncelleme: 14:24 18.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı