• Turkhane Logo

Zelenski bomba sesleri altında konuştu: 'Dün 16 çocuk yaşamını yitirdi'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Avrupa Parlamentosu'na telekonferans yöntemiyle katıldı. Zelenski,

16:56 01 Mart 2022 Salı
Zelenski bomba sesleri altında konuştu: 'Dün 16 çocuk yaşamını yitirdi'
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Avrupa Parlamentosu'na telekonferans yöntemiyle katıldı. Zelenski,

Avrupa Parlamentosu toplantısına canlı bağlantıyla katılan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyette yer alan habere göre Zelenski, Ukraynanın Avrupa ülkeleriyle ilişkileri hakkında, Biz herkesi yeneceğiz, Avrupa Ukraynayı tercih etti. Ben bugün sizlerden bunu duymak istiyorum, Avrupadan bu desteği görmek istiyorum diye konuştu.
Yayın sırasında bombalama sesleri duyulurken Zelenski de, Konuşmamı yaparken bombalar düştüğü için yayın arada duraksıyor dedi. Sınır bölgesinde ciddi bir trajedi yaşandığını söyleyen Zelenski bu bölgede 20den fazla üniversite bulunduğunu hatırlattı. 
ÖZGÜRLÜĞÜN BEDELİMeydanlarda yaşanan çatışmalara değinen Zelenski, Eskiden meydanlarda kutlamalar için bir araya gelirdik. Özgürlük Meydanıydı burası. Bu sabah ise buraya füze düştü... İşte özgürlüğün bedeli bu... Biz vatanımız, özgürlüğümüz için savaşıyoruz. Ülkemizin vatandaşarı şu anda engelleniyor ama kimse bizi engellemeye çalışamaz. Artık tüm meydanlara Özgürlük Meydanı diyeceğiz ifadelerini kullandı.
Yaşamını yitiren çocuklar üzerinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putine sitem eden Zelenski, Dün 16 çocuk yaşamını yitirdi. Putin yine askeri harekat yapmadıklarını söyleyecek ama hangi askeri mevzilerden bahsediyorsunuz? Bu füzeler sonucu 16 çocuk hayatını kaybetti şeklinde konuştu.
GÜCÜMÜZÜ İSPAT ETTİKUkrayna halkının savunma konusunda yüksek motivasyonu olduğunu belirten Zelenski Halkımızın motivasyonu çok yüksek. Biz hayatımız için savaşıyoruz, hayatta kalmak için savaşıyoruz... Biz aynı zamanda da Avrupa Birliğinin eşit bir üyesi olmak için de savaş veriyoruz. Biz bugün bunu herkese gösterdik. ABye girersek AB daha güçlü olacak. Biz gücümüzü ispat ettik. Bizi yalnız bırakmayacağınızı ispat edin, siz de Avrupalı olduğunuzu ispat edin ifadelerini kullanarak sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
Yaşam ölümden önce gelecek ve ışık karanlıktan üstün çıkacak.

Son güncelleme: 16:56 01.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı