• Turkhane Logo

Zelenski: Bir Pearl Harbour, bir 11 Eylül bizim ülkemizde her gün yaşanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Kongresi’nde konuştu… Sözlerine ABD’de yaşanan Pearl Harbor ve 11 Eylül saldırılarını hatırlatarak başlayan Zelenski, Ukrayna’da uçuşa yasak bölge ilan edilmesi çağrısında bulundu.

17:59 16 Mart 2022 Çarşamba
Zelenski: Bir Pearl Harbour, bir 11 Eylül bizim ülkemizde her gün yaşanıyor
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Kongresi’nde konuştu… Sözlerine ABD’de yaşanan Pearl Harbor ve 11 Eylül saldırılarını hatırlatarak başlayan Zelenski, Ukrayna’da uçuşa yasak bölge ilan edilmesi çağrısında bulundu.


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, video konferans aracılığıyla ABD Kongresine seslendi.

Zelenski açıklamasında, Rus askerleri şimdiye kadar 1000 kadar füze attı. Bizi öldürmeye çalıştılar. Bu Avrupanın görmediği bir terör. Bu teröre bir yanıt bekliyoruz dedi.


Uçuşa yasak bölge talebini yineleyen Zelenski, Ne tür savunma sistemlerine ihtiyacımız olduğu biliyorsunuz. Sahada uçak kullanabilmek çok önemli. Hava araçları Ukraynaya Avrupaya yardımcı olabilir. Bunlar sizde mevcut ancak Ukraynada yok ifadelerini kullandı.

ABDnin bağlantısını kesmeyen bütün Rus siyasetçilere yaptırım uygulamalarını istiyoruz diyen Zelenski, ABD şirketleri Rus pazarını hemen terk etmelidir çağrısında bulundu.

Zelenskinin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Amerikalılar, dostlarım. Hepinize gururla başkentimiz Kievden merhaba diyorum. Bu şehir Rus askerlerinin taarruzu altında. Pes etmiyoruz. Pet etmek aklımızın ucundan geçmedi. Sizi cesur Ukrayna halkı adına karşılıyorum.

Rus saldırılarına karşı duruyoruz. Bu ülkenin en iyi evlatları hayatlarını feda etti. Şu anda ülkemizin en iyi insanları ve halkımızın kaderi belirleniyor. Ukrayna özgür olacak mı? Bunlar belirleniyor. Rusya sadece bizim şehirlerimize değil değerlerimize karşı savaş ilan etti. Tanklarla, uçaklarla özgürlüğümüze saldırdı. Mutluluk isteğimize, ulusal hayallerimize savaş ilan etti.

Şu anda ülkemizin ve halkımızın kaderi belirleniyor. Hanımefendiler, beyefendiler; siz tarihinizde Ukraynalıları anlamayı sağlayacak şeyler yaşadınız. Bizi anlamınıza ihtiyacımız var. Mesela Pearl Harbouru hatırlayın, 11 Eylülü hatırlayın. Masumların havadan saldırıya uğradığı bu tür günleri hatırlayın. Bizim ülkemizde aynısı her gün şu an yaşanıyor. Her gece, 3 haftadır bu yaşanıyor. Çok sayıda Ukrayna şehrinde Rusya, Ukrayna göklerini bir ölüm kaynağına dönüştürdü. Rus askerleri şimdiye kadar 1000 kadar füze attı. Bizi öldürmeye çalıştılar. Bu Avrupanın görmediği bir terör. Bu teröre bir yanıt bekliyoruz. Uçuşa yasak bölge ilan etmekle çok bir şey istemediğimizi düşünüyoruz. Ki bu sayede özgür şehirlerimiz daha fazla terörize edilemesin.

Ne tür savunma sistemlerine ihtiyacımız olduğu biliyorsunuz. Sahada uçak kullanabilmek çok önemli. Hava araçları Ukraynaya, Avrupaya yardımcı olabilir. Bunlar sizde mevcut ancak Ukraynada yok. Bir hayalim var cümlesini bilirsiniz. Bizim de bir hayalimiz, bir ihtyacımız var. Ukrayna, ABDye şu ana kadar devam eden büyük desteği için müteşekkir. Ukrayna halkına karşı suç işleyenleri savaş suçlusu ilan edilmek kararını da destekliyorum. Yeni yaptırımları rica ediyorum. Kısıtlamalar devam etmeli.

ABDnin bağlantısını kesmeyen bütün Rus siyasetçilere yaptırım uygulamalarını istiyoruz. Rusya devlet terörünü kırmak için tüm ABD şirketleri Rus pazarını hemen terk etmelidir. Çünkü bu bizim kanımızla doldurulmuş bir pazar. Sizin de seçim bölgelerinizde finansman sağlayan Rus firmalar varsa baskı uygulayınız.

Son güncelleme: 17:59 16.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı