• Turkhane Logo

Zarrab'ın suşi yerken çekilen fotoğrafları ABD'de yeni bir tartışma başlattı

ABD'li hukukçular, Reza Zarrab'ın suşi yerken çekilen fotoğraflarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundular.

09:43 14 Eylül 2018 Cuma
Zarrab'ın suşi yerken çekilen fotoğrafları ABD'de yeni bir tartışma başlattı
ABD'li hukukçular, Reza Zarrab'ın suşi yerken çekilen fotoğraflarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundular.



ABDde İrana yönelik yaptırımları delmek suçundan toplam 135 yıl hapis cezasıyla yargılanırken savcılıkla anlaşarak itirafçı tanıklık yapan Rıza Sarrafın cezaevinde olduğu sanılıyordu.

Hürriyetten Razi Canikligilin haberine göre, davayı yakından takip eden ABDli hukukçular Rıza Sarrafın serbest kalmasının hukuken mümkün olmadığını, Nobu restoranda çekilen fotoğrafın ancak kendisini savcılığa götüren FBI ajanlarının ‘ayrıcalık tanımasıyla gerçekleşmiş olabileceğini söyledi. Hukukçulara göre bu da federal suç kapsamına girer.


Reza Zarrabın itirafçı tanıklığı sayesinde savcılığın mahkemeye vereceği ‘5K1 mektubuyla çok önemli bir ceza indirimi almasının beklendiğini belirten hukukçular, Sarrafın ceza duruşması öncesinde kefalet başvurusunun gizli kalamayacağını, çünkü tüm kefalet başvuruları ve kararların kamuya açık olduğunu söyledi.

Rıza Sarrafın halen FBI denetiminde New Yorkta bir cezaevinin özel bölümünde tutulduğuna inanan hukukçular, daha önce gardiyana rüşvet vererek içeriye içki ve telefon soktuğunu da hatırlattı.

Hukukçular Sarrafın kendisine eşlik eden FBI ajanı ya da cezaevi kolluk görevlisiyle de böyle bir yakınlaşmaya girmiş olabileceği şüphesini aktardı.
  /
/ ZARRAB: RÜŞVET VERDİĞİM EN ÖNEMLİ KİŞİYİ AÇIKLAMADIM HENÜZ! / REZA ZARRABIN NEW YORK SOKAKLARINDA GEZDİĞİ İDDİA EDİLDİ / ZARRABIN YALIDAKİ KAÇAK KATIYLA İLGİLİ MAHKEMEDE YENİ GELİŞME / ZARRAB DAVASININ HAKİMİ İLK KEZ KONUŞTU / ZARRAB DAVASINDA KRİTİK GELİŞME… O İSİM İTİRAFÇI OLDU / ANLAŞMANIN UCU ZARRAB VE ATİLLA YARGILAMASINA DOKUNDU! / ABDDEN ZARRAB CEZASI BEKLENİRKEN FRANSADAN IRAK CEZASI MI GELİYOR? / ABD’DE ZARRAB VE ATİLLA DAVALARINI YÜRÜTEN FBI YETKİLİLERİNE ÖDÜL / REZA ZARRAB AYLAR SONRA SUŞİ KEYFİ YAPARKEN GÖRÜNTÜLENDİ! ZARRAB’IN BİRLİKTE GÖRÜNTÜLENDİĞİ KADININ KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Son güncelleme: 09:43 14.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı