• Turkhane Logo

Yunanistan’da koronavirüs paniğe sebep oldu, ülke alarmda

Yunanistan'ın Selanik kentinde ilk koronavirüs vakası paniğe sebep olurken, virüs şüphesi ile Yunanistan genelinden 7 numunenin incelendiği bildirildi.

09:03 27 Şubat 2020 Perşembe
Yunanistan’da koronavirüs paniğe sebep oldu, ülke alarmda
Yunanistan'ın Selanik kentinde ilk koronavirüs vakası paniğe sebep olurken, virüs şüphesi ile Yunanistan genelinden 7 numunenin incelendiği bildirildi.


Yunanistan’ın Selanik kentinde ilk koronavirüs vakası doğrulandı. İtalya’dan Selanik’e dönen 38 yaşındaki kadın dün akşam karantina altında tedaviye alındı.

Yunanistan’ın Selanik kentinde ilk koronavirüs vakası 38 yaşındaki bir kadında tespit edildi. Sağlık Bakanlığı, kadın ile son günlerde temas halinde bulunan ailesi başta olmak üzere tüm kişilerin kontrollerden geçmesi ve tecrit önerisinde bulundu.


Geçen hafta 4 günlük bir moda etkinliğine katılmak üzere İtalya’nın Milano kentine giden işadamları grubu arasında bulunan 1 çocuk annesi kadın, pazar günü Yunanistan’a döndü. Birkaç gün sonra hafif ateş ve öksürük şikayeti ile hastaneye giden kadında koronavirüs tespit edildi. Kadın, AHEPA hastanesinde tedaviye alındı. Durumunun stabil olduğu açıklandı.

ALARM DURUMU

İlk vakanın doğrulanmasının ardından Yunanistan Sağlık Bakanlığı alarm durumuna geçti. Üst üste toplantılar yapılarak ülke genelinde alınması gereken önlemler masaya yatırıldı. Bugün akşam Selanik’te yerel yöneticiler ile bir araya gelen Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, yapılacakları konuştuklarını söyledi.

Son 3 günde kadının temas halinde olduğu havayolu mürettebatı, birlikte yolculuk yaptığı kişiler ile görüştüğü diğer insanların sağlık durumlarının izlendiğini açıklayan Bakan Kikilias, paniğe gerek olmadığını belirtti. Bakan, belirti görülmesi halinde vatandaşların evlerinde kalarak doktorlar ile temasa geçmesini istedi.

Bu arada Mayıs ayında yapılan yerel seçimlerde meclis üyeliği için aday olan kadının, pazartesi günü Selanik Belediye’sine giderek 3 saat boyunca meclis toplantısını izlediği açıklandı. Bu sebeple tecrit önlemi altına alınan Belediye Başkanı Konstantinos Zervas, bugün akşam bakanın katıldığı acil toplantıda bulunamadı.

Belediye binasının dezenfekte edileceği duyuruldu.

Bu arada koronavirüsü şüphesi ile Yunanistan genelinden 7 numunenin incelendiği bildirildi.

/

PANİK BAŞLADI

Öte yandan Yunanistan’da ilk koronavirüs vakasının doğrulanmasının ardından, vatandaşların marketlere koştuğu görüldü. Un, şeker ve peksimet gibi temel gıda malzemeleri satın alan vatandaşların birçok marketin raflarını boşalttıkları medyaya yansıdı.

SATIŞLAR YÜZDE 150 ARTTI

Tanınmış bir market zincirinin mağaza müdürü, “Geçen yıl aynı gün ile karşılaştırıldığında dünden bu yana satışlarda yüzde 150’lik artış oldu. Stoklarımız yeterli. Ancak son saatlerdeki gibi devam ederse kısa süre içerisinde raflarımız tamamen boşalır.” ifadelerini kullandı.

/



Selanik’te yerel bir medya organına konuşan 65 yaşındaki emekli bir vatandaş ise, “İhtiyacım olur düşüncesi ile büyük miktarda dondurulmuş gıda aldım. Tamamen dolduracağım büyük bir buzdolabım var. Marketler boşaltılırsa ne yapacağım? Tedarik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yunan yetkililer, vatandaşlara sakin olmaları önerisinde bulundu.

Son güncelleme: 09:03 27.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı