• Turkhane Logo

Yunanistan başbakanından Erdoğan’a: Göz yumuyorum

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Erdoğan size açıkça hakaret etti, ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Göz yumuyorum" yanıtı verdi.

09:40 07 Temmuz 2021 Çarşamba
Yunanistan başbakanından Erdoğan’a: Göz yumuyorum
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Erdoğan size açıkça hakaret etti, ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Göz yumuyorum" yanıtı verdi.



Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ülkenin çok okunan gazetelerinden Kathimerini’ye konuştu.  Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin de değerlendirildiği röportajda Miçotakis, “Cumhurbaşkanı Erdoğan size şahsi olarak kamuya yaptığı konuşmalarda çok hakaret etti, ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Evet. Bunlara göz yumuyorum. Şu an aramız iyi” diye yanıt verdi.

Miçotakis, “Ben 2021 yazının 2020 yazından daha sessiz geçeceğine çok inanıyorum. Eğer bana gerilime sebep olan yapısal sorunları çözüp çözmediğimizi soruyorsan, hayır Türkiye ile bir anda sorunlarımızı çözmedik. Burada yaptığımız açıkça pozisyonumuzu belirlemek oldu. Türkiye’ye her iki ülke ve halklar için en iyisi olacak iyi bir ilişki istediğimizi söyledik” diye konuştu.


Miçotakis, “Eğer Türkiye gerilim yolunu tercih ederse bunun bir karşılığı olacaktır. Biz mültecilerin bir silah gibi kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz. Ayrıca Yunan Sahil Güvenlik birimi bir mültecileri karşılama hizmeti değildir. Sınırlarımızı korumak için oradalar” dedi.

Ankara ile Atina arasındaki iletişimin açık olduğunu söyleyen Miçotakis, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak onunla konuşmanın çok zor olmayacağına inanıyorum” derken, “Biz herkesle konuşuyoruz. Türkiye ile neden görüşmeyelim? Ve elbette eğer önemli bir konuysa Erdoğan’la konuşmak için telefonu elime alıyorum. Bence o da aynısını yapardı” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 09:40 07.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı