• Turkhane Logo

Yunanistan "altın vize" ücretini güncelliyor; Bakın ne kadar istiyecekler?

Yunanistan 5 yıllık oturma izni sağlayan

20:07 09 Şubat 2024 Cuma
Yunanistan
Yunanistan 5 yıllık oturma izni sağlayan

Yunanistanda yabancı yatırımcılara 5 yıllık oturma izni sağlayan altın vize uygulamasında hükümet, 250 bin euro olan mevcut gayrimenkul yatırım sınırını 800 bin euroya çıkarmaya hazırlanıyor.

Kathimerini gazetesi, Başbakan Kiryakos Mitsotakisin bu planı Cuma günü açıkladığını duyurdu. Gazeteye göre bu adım, hükümetin emlak piyasasında talebi kontrol etmek ve artan emlak satış ve kiralama fiyatlarını hafifletmeye yönelik almayı düşündüğü tedbirlerin bir parçası olacak.
Konut krizine yönelik adımParlamento oturumunda PASOK (Panhelenik Sosyalist Hareket) lideri Nikos Andrulakisin gayrimenkul piyasasındaki krize yönelik bir sorusuna yanıt veren Mitsotakis, altın vize eşiğinin kent merkezleri ve adalarda 800 bin euroya yükseltilebileceğini söyledi. Mitsotakis 250 bin euroluk eşiğin daha kırsal bölgelerde hala geçerli olacağını aktardı.
Altın vize uygulaması kapsamında gayrimenkul satın alacak bireylerden uzun dönemli kira anlaşmaları yapmalarını talep etmeyi değerlendirdiklerini belirten Başbakan, son yıllardaki toplam gayrimenkul işlemlerinin sadece yüzde 7sinin altın vize uygulaması ile ilintili olduğuna dikkat çekti.
Mitsotakis, altın vize uygulamasının emlak fiyatları üzerindeki etkisine yönelik eleştirilerle ilgili de, Her karmaşık konuda olduğu gibi tek bir kötü adamı suçlamak çok kolay ifadelerini kullandı.
Yunanistanda altın vize, başvuru sahibinin ailesi de dahil 5 yıllık oturum izninin yanı sıra sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistanda iş kurma ve eğitim hakkı tanıyor.

Son güncelleme: 20:07 09.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı