• Turkhane Logo

YNK'ye göre Fidan İran Devrim Muhafızlarıyla çalıştı

Kerkük operasyonuyla ilgili Kürt cephesinden flaş iddia.

10:10 20 Ekim 2017 Cuma
YNK'ye göre Fidan İran Devrim Muhafızlarıyla çalıştı
Kerkük operasyonuyla ilgili Kürt cephesinden flaş iddia.

YNK Sözcüsü Sadî Ehmed Pîrê, 16 Ekimde Irak ordusu ve Heşdî Şabi güçleri tarafından Kerküke başlatılan harekâtta Kasım Süleymani ile MİT Müsteşarı Hakan Fidanın da yer aldığını söyledi.  

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Sözcüsü Sadî Ehmed Pîrê, Hewlêrde düzenlediği basın toplantısında Kerkük operasyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Pîrê, 16 Ekimde Irak ordusu ve Heşdî Şabî güçleri tarafından Kerküke başlatılan harekâtta İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ile MİT Müsteşarı Hakan Fidanın yer aldığını söyledi.
 
‘PÊŞMERGE ANLAŞMA SONUCU ÇEKİLDİ’
 
Federe Kürdistana yönelik saldırıların sebebinin referandum olduğunu belirten Pîrê, Yaşananlar referandumdan dolayı yaşandı. Irak hükümetinin bir talebi de referandum sonuçlarının iptaliydi. Bu zor bir talepti. YNK yetkilileri Kerkük için Irak yetkilileriyle anlaştı. Pêşmergenin çekilmesi de anlaşma sonucuydu dedi.
 
‘KASIM SÜLEYMANİ VE HAKAN FİDAN YER ALIYORDU’
 
Maxmur ve Şengalde yaşananların da Kerkükün aynısı olduğunu dile getiren Pîrê, şunları söyledi: Irak hükümeti, 2014ten önce ellerinde olan petrol yataklarını alma kararlılığındaydı. Türkiye, İran ve Irak Kerkük üzerinde anlaşmışlardı. İran adına Kasım Süleymani, Irak adına Felih Feyaz ve Türkiye adına da Hakan Fidandı. Anlaşmada Kerkük operasyonunda İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ile Türk MİT Müsteşarı Hakan Fidan da yer alıyordu. Irak güçleri ise yabancı güçler değil. Bamernêdeki güçler mi yabancıdır, yoksa Maxmur ile Xaneqîndeki güçler mi yabancıdır? İran ve Türkiyenin Kürdistan Bölgesinde bulunan güçleri yabancıdır.
 
‘KERKÜK VALİSİ RIZGAR ELÎ OLUYOR’
 
YNK Sözcüsü Sadî Ehmed Pîrê, Şengal, Xaneqîn, Xurmatû ve Kerkükte durumun sakin olduğunu belirterek, Kürdistan Bölgesi idaresinde hiçbir değişiklik olmayacak. Bölgenin kurumları ve statüsü olduğu gibi kalacak. Sadece YNK Hewlêr Sorumlusu Rizgar Elî, Kerkükün yeni valisi olacak dedi.

Son güncelleme: 10:10 20.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı