• Turkhane Logo

‘Yavru Külliye’ye karşı israf eleştirisine Ersin Tatar'dan yanıt: Zehirli bir dil

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'de 'müjde' olarak duyurduğu 'yavru külliye' tartışması sürüyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, muhalefetten gelen 'krizin ortasında israf' eleştirisine tepki gösterdi.

16:16 10 Ocak 2022 Pazartesi
‘Yavru Külliye’ye karşı israf eleştirisine Ersin Tatar'dan yanıt: Zehirli bir dil
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'de 'müjde' olarak duyurduğu 'yavru külliye' tartışması sürüyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, muhalefetten gelen 'krizin ortasında israf' eleştirisine tepki gösterdi.


AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın geçtiğimiz temmuz ayında Kıbrıs Türk halkına müjde olarak lanse ettiği Lefkoşa’daki yeni Cumhurbaşkanlığı ve Meclis binalarına dair Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşanan tartışma sürüyor.

Duvardan Nikolaos Stelyanın haberine göre Kıbrıs Türk muhalefeti, ekonomik kriz döneminde yeni külliyenin’ büyük masrafa neden olacağı görüşünü dillendiriyor.


Birçok muhalif isme göre külliye için sarf edilecek mali kaynak, Kıbrıslı Türklerin ekonomik kriz ve pandemi sürecindeki ihtiyaçları için kullanılabilirdi. Kıbrıs Türk liderliğiyse külliye ile ilgili eleştirilere karşı çıkıyor. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a göre, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı bir ‘zaruriyet’.

CTP: BİZ BURALARDA BÖYLE BİR SİYASİ DİLİ TERCİH ETMİYORUZ 

Ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, dün yaptığı açıklamada, ülkenin içerisinden geçtiği ekonomik darboğazda Külliyeye harcanacak 586 Milyon TLnin birçok kişi tarafından onaylanmadığını ifade ederek, zehirli dil benzetmesi yapan Tatarı eleştirdi. 

Biz siyasette böyle bir dil tercih etmiyoruz ifadelerini kullanan Erhürman Memlekette bunca ekonomik sıkıntının ortasında sağlanan 586 milyon TL tutarındaki dış kaynağın külliye yapımına ayrılmasını doğru bulanların sayısı iki elin parmaklarını geçmezken, Sayın Tatar bu konudaki eleştirilere içerlemiş. Eleştiri yapanları zehirli dil kullanmakla suçlamaya kadar vardırmış işi. Biz buralarda böyle bir siyasi dili tercih etmiyoruz Sn. Tatar!” açıklamasında bulundu.

ESKİ BİNADA CAN GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDA SAVUNMASI

Eleştirilere yanıt, Lefkoşa’nın kuzeyindeki Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan geldi. Açıklamada, 586 milyon Türk Lirasının Külliye Projesi için ayrılmasına yönelik eleştiriler, “haksız, haddini aşan ve manipülasyonla bezenmiş zehirli bir dil” sözleri ile yanıtlandı. Söz konusu projenin, KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi binasının yenisini içereceği belirterek “halka açık amfi tiyatro, botanik bahçesi, bisiklet ve yürüyüş yolları” içereceği savunuldu.

İlgili açıklamada, mevcut binanın “can güvenliğini tehdit ettiği” iddiaları da ortaya konurken, projenin, KKTC-TC Ekonomik ve Mali İş Birliği Protokolü’ndeki Ankara kaynaklı projelerden biri olduğu ifade edildi. 

Kıbrıs Türk liderliği külliye tartışmaları için ayrıca, “Ne Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, ne de bir başka siyasi şahsiyetin kişisel mülkü olacak olan bu yeni binalar; toplumun öz değeri, bu topraklardaki varlığımızın nişanesi, egemenliğimizin göstergesinden başka bir şey değildir”, yorumunda da bulundu.

Son güncelleme: 16:16 10.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı