• Turkhane Logo

Yangınla mücadelede eleştirilen Miçotakis kabinede değişikliğe gitti

Orman yangılarıyla günlerdir mücadele veren Yunanistan’da, kabine değişikliğine gidildi.

16:44 13 Ağustos 2021 Cuma
Yangınla mücadelede eleştirilen Miçotakis kabinede değişikliğe gitti
Orman yangılarıyla günlerdir mücadele veren Yunanistan’da, kabine değişikliğine gidildi.


Yaklaşık 65 bin hektarlık alanın yangında tahrip olduğu Yunanistan’da, Başbakan Kiryakos Miçotakis, yangınla mücadelede başarısızlık nedeniyle yöneltilen eleştirilerin ardından kabinde değişikliğe gitti.

AA’da yer alan habere göre, Başbakanlık Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Tarım Kalkınma ve Gıda Bakan Yardımcısı İoannis İkonomu, başbakanlığa bağlı Devlet Bakanı Yardımcısı ve Hükümet Sözcülüğü görevine getirilirken; İkonomu’nun eski görevi E-Devlet Bakan Yardımcısı Georgios Stilyosa verildi.


Stilyos’un yerine de eski Devlet Bakanı Yardımcısı Theodoros Livanios getirildi. Maliye Bakanlığı Genel Sekreteri Christos Triandopulos da Devlet Yardımları ve Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Yardımcılığı görevini üstlendi. Başbakanlığa bağlı eski Devlet Bakan Yardımcısı Christos Skertsos ise önceki yetkilerini muhafaza ederek, Devlet Bakanı oldu.

Kabinede yeni görevlere getirilen bakan ve bakan yardımcıları, Başbakanlık Konutunda düzenlenen dini törende, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu​​​​​​​ ve Başbakan Miçotakis’in huzurunda yemin ederek göreve başladı. Yunan basınındaki haberlerde, hükümet içerisinde Yunanistanda devam eden orman yangınlarıyla ilgili sert eleştiri ve tepkiler nedeniyle değişiklik yapıldığına işaret edildi. Öte yandan Miçotakis’in kilit görevlere yakın çevresinden isimleri getirdiği yorumu yapıldı.

Son güncelleme: 16:44 13.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı