• Turkhane Logo

Yakınlarındaki silah sesleri üzerine kapatılan Pentagon binası yeniden açıldı

Washington DC'nin dibindeki Arlington'da bulunan Pentagon, metro istasyonu yakınlarında ateş açılması sebebiyle bir süreliğine kapatıldıktan sonra yeniden açıldı.

19:18 03 Ağustos 2021 Salı
Yakınlarındaki silah sesleri üzerine kapatılan Pentagon binası yeniden açıldı
Washington DC'nin dibindeki Arlington'da bulunan Pentagon, metro istasyonu yakınlarında ateş açılması sebebiyle bir süreliğine kapatıldıktan sonra yeniden açıldı.


ABDde Savunma Bakanlığının bulunduğu Pentagon binası yakınındaki metro istasyonunda birden fazla silah sesi duyulması üzerine polisin olay yerine gelmesinin ardından, Pentagon bir süreliğine dışarıya kapatıldı.

SALDIRGAN VURULDU, BİR POLİS YARALANDI


İlk etapta Arlington acil servis çalışanları, aktif şiddet olayına müdahale ettikleri, olay yerinde birden fazla hasta olduğu, olay yerinin hala aktif durumda bulunduğunu söyledi. Ardından Politico muhabiri, ateş açan kişinin Pentagon polisi tarafından etkisiz hale getirildiğini ve binanın içine giremediğini duyurdu. 

Daha sonra Citizen Stringer sitesi, Arlington İtfaiyesinin telsiz konuşmalarına dayanarak, iki yaralı ve bir ölü bildirdi. Ancak bazı yerel medya organları, bir şüphelinin Washington DCye giden bir metro trenine binerek kaçtığı iddiasına yer verirken, yolcuları kanlı beyaz tişörtlü bir erkeğe karşı dikkatli olmaları yönünde uyardı.
  An Arlington police source confirms a Pentagon officer was injured and transported after shooting near metro station platform that’s put the Pentagon on lockdown. @fox5dc is on scene pic.twitter.com/E7lf8YkSSP — Lindsay Watts (@LindsayAWatts) August 3, 2021
Kapatmayla ilgili resmi açıklamada, olayın Pentagon Transit Merkezinde gerçekleştiği, halkın olay yerinen uzak durması gerektiği belirtildi. ABD Savunma Bakanlığının binlerce çalışanının her gün kullandığı Pentagon Transit Merkezi, Pentagon binasının dışında, ancak Pentagon yerleşkesinin sınırları içinde.

Pentagon binasından birkaç metre ötedeki durağa çok sayıda polis aracı ve ambulans geldi. Buradan geçen düzenli otobüs ve metro seferleri, polis operasyonu nedeniyle askıya alındı.

Olay sırasında Pentagona gelmekte olan bir metro treninin durdurulduğu ve yolcuların bir önceki istasyon olan Arlington Mezarlığında indirilmesinin ardından trenin geri döndüğü belirtildi. 

İlkinden yaklaşık 70 dakika sonra yapılan resmi açıklamada Pentagondaki kapanmanın kaldırıldığı, metro istasyonu girişinin henüz açılmadığı duyuruldu. 

Son güncelleme: 19:18 03.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı