• Turkhane Logo

X'e yönelik reklam boykotu yükseliyor

Beyaz Saray'ın Elon Musk'a yönelik antisemitik komplo teorisini desteklediği iddiasının ardından, Apple, Disney, Comcast ve Warner Brothers Discovery de X'te reklamlarını durdurdu.

15:56 18 Kasım 2023 Cumartesi
X'e yönelik reklam boykotu yükseliyor
Beyaz Saray'ın Elon Musk'a yönelik antisemitik komplo teorisini desteklediği iddiasının ardından, Apple, Disney, Comcast ve Warner Brothers Discovery de X'te reklamlarını durdurdu.

Antisemitizm fırtınasının ortasında kalan sosyal ağ platformu Xe yönelik reklam boykotu hız kazandı.

Son olarak Beyaz Sarayın Elon Muska yönelik antisemitik komplo teorisini desteklediği iddiasının ardından, Apple, Disney, Comcast ve Warner Brothers Discovery de Xte reklamlarını durdurdu.

Beyaz Saraydan suçlama

Beyaz Saray ise Tesla ve SpaceXin Üst Yöneticisi (CEO) Elon Muskı Amerikalılar olarak temel değerlerimize aykırı olan antisemitik ve ırkçı nefreti iğrenç bir şekilde teşvik etmekle suçladı.

Beyaz Saray sözcüsü Andrew Bates, Hamasın 7 Ekimde İsraile düzenlediği saldırıya atıfta bulunarak, Yahudi halkı için Holokosttan bu yana en ölümcül günden bir ay sonra bu iğrenç yalanı tekrarlamak kabul edilemez dedi.

Boykot, ABDli bir grubun Xteki Nazi yanlısı gönderilerin yanında görünen reklamlara yönelik yaptığı soruşturmanın ardından geldi. İlk olarak IBM boykot kararı aldığını duyurmuştu.

Bunun üzerine Tesla ve SpaceXin kurucusu Elon Musk, paylaşımın antisemitik olduğunu reddetti ve reklam soruşturması nedeniyle dava açmakla tehdit etti.

Musktan dava tehdidi

Pazartesi günü mahkeme açılır açılmaz bir dava açacaklarını söyleyen Musk ayrıca grubun raporunun ifade özgürlüğünü baltalamak ve reklam verenleri yanıltmak amacıyla Xin gerçek kullanıcı deneyimini yanlış yansıttığını belirtti.

X, antisemitizmle mücadeleye kendini adadı

Öte yandan Xin bir sözcüsü de BBCye yaptığı açıklamada şirketin kasıtlı olarak markaları bu tür içeriklerin yanına yerleştirmediğini ve platformun antisemitizmle mücadeleye kendini adadığını söyledi.

Media Matters for America adlı grub, Hitlerden alıntılar, Nazilere övgü ve Holokost inkarı içeren paylaşımların yanında yüksek profilli firmalar tarafından satın alınan reklamları tespit ettiğini söylemişti.

Son güncelleme: 15:56 18.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı