• Turkhane Logo

Wilders: Avrupa'nın aptalı biz olduk

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Wilders,

10:47 20 Şubat 2024 Salı
Wilders: Avrupa'nın aptalı biz olduk
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Wilders,

Hollandalı aşırı sağcı lider Geert Wilders, ülkesinin çok fazla Ukraynalı mülteci kabul ettiği için Avrupanın aptalı olduğunu söyledi.

Wilders, Ukraynalı mültecilerin savaştan kaçmak için değil ücretsiz barınma için Hollandaya geldiğini iddia etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Wilders, Ukraynalılar, akın akın Avrupanın dört bir yanından Hollandaya geliyorlar. Savaş yüzünden değil, bedava konut, bedava sağlık bakımı ve işlerimiz için. Biz yine Avrupanın aptal köyü olduk. ifadelerini kullandı.

Ayrıca Wilders, Hollandanın kendini savunmak için silahlarını elinde tutması gerektiğini belirtiyor ve Ukraynaya askeri yardımın devam etmesine karşı çıkıyor.

Aralık ayında Hollanda Meclisinde yapılan bir tartışmada, Kendi ülkemizi savunamazken Ukraynaya askeri destek vermememiz gerektiğine inanıyoruz diye hükümeti eleştirmişti.

Keza Hollandanın Ukraynaya askeri desteğini kesmesi gerektiğini belirtmişti.

Bundan üç ay önce yapılan seçimlerde en fazla sandalyeyi kazanan isim olan Wilders, şu ana kadar yeni bir koalisyon hükümeti kurmayı başaramadı.  

Zira popülist siyasetçinin tutumu, başında bulunduğu aşırı sağ çizgideki Özgürlük Partisini (PVV) potansiyel koalisyon ortaklarından ayıran birkaç konudan biri.

Görevinden ayrılan Başbakan Mark Rutte ise hafta sonu yaptığı açıklamada, Hollandanın Ukraynaya desteğinin uzun vadeli bir garanti olduğunu, zira Wildersin bu desteği kesme hedefini destekleyecek herhangi bir koalisyon ortağı bulamayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Wilders paylaşımında, Telegraaf gazetesinin Hollanda dilinde yayınlanan ve Hollandanın Ukraynalı mültecilere yönelik merkezi kayıt kabul kapasitesinin dolduğunu belirten bir makaleye atıfta bulundu.

Haberde, yerel bir yetkilinin gazeteye yaptığı açıklamaya yer veriliyor. Makalede, yetkili, Hollandaya akının başlıca nedenlerinin diğer AB üyesi ülkelerden iş bulmak, tıbbi bakım almak ya da aileleriyle bir araya gelmek için gelen Ukraynalı erkeklerin akını olduğunu dile getiriyor.

Rusyanın Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana 100 binin üzerinde Ukraynalı mülteci Hollandaya geldi.

Ukraynalı mülteciler, Avrupa Birliğinin geçici koruma mekanizması kapsamında Mart 2025e kadar AB üyesi ülkelerden herhangi birinde yaşamak ve çalışmak üzere Birlik içerisinde seyahat etme hakkına (seyahat özgürlüğüne) sahip.

Son güncelleme: 10:47 20.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı