• Turkhane Logo

Washington, Taliban hükümetini tanıyacak mı?

Bloomberg News'a konuşan ABD Başkanı, Taliban hükümetini kurulur kurulmaz tanıma gibi bir niyetinin olmadığını ifade ederek

12:17 07 Eylül 2021 Salı
Washington, Taliban hükümetini tanıyacak mı?
Bloomberg News'a konuşan ABD Başkanı, Taliban hükümetini kurulur kurulmaz tanıma gibi bir niyetinin olmadığını ifade ederek

Afganistanda hakimiyeti sağlayan İslamcı örgüt Talibanın şeriata uygun olacağını belirttiği yönetiminin uluslararası tanıma elde edip edemeyeceği tartışmasına Beyaz Saray da katıldı.
Selefi Donald Trumpın Talibanla vardığı anlaşmayı hayata geçirerek Afganistandan çekilen ABD Başkanı Joe Biden, Talibanı yeni Afgan hükümeti olarak tanımaya yakın bir noktada olmadıklarını dile getirdi.
Bloomberg News muhabiri Sophia Cainin sorularını yanıtlayan Biden, Taliban hükümetini kurulur kurulmaz tanıma gibi bir niyetinin olmadığını ifade ederek Ona daha çok var dedi.
Acelemiz yok
Bir hafta önce Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de Biden yönetiminin Talibanı böyle bir rol içinde tanımak için acele etmediğini söylemişti.

Psaki, basın mensuplarına, Bu, Talibanın davranışına ve küresel topluluğun beklentilerine yanıt verip vermeyeceklerine çok bağlı olacak diye konuşmuştu.
ABD Dışişleri Bakanlığından benzer açıklama gelmişti.

Talibandan yeni hükümeti tez zamanda açıklayacaklarına dair demeçler yoğunlaşırken, pek çok dünya lideri, Talibanı, Afganistanın resmi hükümeti olarak tanıma işareti vermedi ve böyle bir taahhütte bulunmadan önce örgütün icraatlarına bakacaklarını belirtti.
Daha önceki Taliban yönetimini sadece üç ülke tanımıştı: Pakistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE).

Son güncelleme: 12:17 07.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı