• Turkhane Logo

Washington: Çatışmalar 2024 sonuna kadar sürebilir

Washington yönetimi, Ukrayna’daki çatışmaların 2024 yılı yaz ve sonbahar aylarında da devam edeceği öngörüsünde bulundu.

12:47 14 Ağustos 2023 Pazartesi
Washington: Çatışmalar 2024 sonuna kadar sürebilir
Washington yönetimi, Ukrayna’daki çatışmaların 2024 yılı yaz ve sonbahar aylarında da devam edeceği öngörüsünde bulundu.

TURKHANE.COM
ABD Başkanı Bidenın, Kongreden Ukraynadaki durumla bağlantılı olarak 20 milyar dolardan fazla bütçe istemesinin ardından, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi stratejik iletişim koordinatörü John Kirby, ABD Ukraynadaki çatışmaların önümüzdeki yılın ilk yarısında ve muhtemelen daha sonra sonbaharda da devam edeceğini varsayıyor dedi.   Bidenın Kongreden talep ettiği miktarın 13,1 milyar dolarının Kieve askeri yardım için kulanılması planlanıyor.

Ukrayna’ya 24 milyar dolarlık yeni fon
ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, başta Ukraynaya verilen destek, afet yardımı ve sınır ile göçmen sorunlarıyla mücadele kapsamında ek finansman sağlayabilmek için Kongreden 40 milyar dolarlık ek acil durum fonunu onaylamasını talep etti.
Kongrenin onaylaması halinde fonun 24 milyar dolar kadarlık kısmının Ukraynaya yardım ve diğer uluslararası ihtiyaçlar, 12 milyar doları afetle mücadele, 4 milyar dolar kadarının ise sınır ve göç sorunlarıyla mücadele için kullanılması planlanıyor.
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ryder ise, Ukrayna’ya verdikleri 155 milimetre kalibreli top mermilerinin üretimini ayda 14 binden 24 bine çıkardıklarını duyurdu.ABD’nin bu rakamı 2024’te 80 bine ulaştırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
Pentagon sözcüsü, Ukrayna’ya bugüne kadar bu türden en az 2 milyon mermi gönderdiklerini de söyledi.
ABD, Ukrayna’ya en büyük askeri yardım yapan ülkelerin başına geliyor. ABD’nin toplam askeri yardımının 160 milyar dolara ulaştığı, bu rakamın Ukrayna’yı İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ABD’den en çok askeri yardım alan ülke konumuna getirmişti.

Son güncelleme: 12:47 14.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı