• Turkhane Logo

'Washington, ABD askerlerini öldürmeye teşebbüsten Türkiye'yi cezalandıracak'

SkyNews Arabia'nın Washington DC Bürosu

12:12 12 Nisan 2023 Çarşamba
'Washington, ABD askerlerini öldürmeye teşebbüsten Türkiye'yi cezalandıracak'
SkyNews Arabia'nın Washington DC Bürosu

7 Nisanda Irakın Süleymaniye kentinde içinde terör örgütü YPG/SDGnin elebaşı Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin ve ABDli yetkililerin bulunduğu konvoyun kimliği belirsiz bir S/İHA tarafından hedef alınmasının ardından ABDden peş peşe açıklamalar gelmişti. O açıklamalara bir yenisi daha eklendi.

SkyNews Arabianın Washington DC Bürosu Askeri ve Güvenlik işleri kıdemli muhabiri Joe R. Tabet, yapılan operasyondan Türkiyenin sorumlu tutulduğunu belirterek, Ankaranın cezalandırılacağını ileri sürdü.
Joe R. Tabet, ABDnin, gerçekleştirilen gözdağı operasyonundan dolayı Hulusi Akarı sorumlu tuttuğunu ve Akarın ABD askerlerini öldürmeye teşebbüs etmekle suçlandığını kaydetti.
Joe R. Tabet ayrıca, Washingtonun, Türk yetkilileri yasal yaptırımlarla cezalandırmayı düşündüğünü ifade etti.
SkyNews Arabiaya konuşan bir Pentagon yetkilisi de ABD, Türk S/İHAlarınınAmerikan askerlerinin eşlik ettiği YPG lideri Mazlum Abdiye saldırmasının ardından Türk liderleri cezalandırmayı düşünüyor dedi.
NE OLMUŞTU?7 Nisanda Irakın Süleymaniye kentinde YPG/SDGnin lideri Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahinin konvoyu kimliği belirsiz bir S/İHA tarafından hedef alındı.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), saldırıyı doğrulayarak, konvoyda üç ABD askerinin de yer aldığını açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, olayda can kaybının olmadığını duyurdu.
Patel, Sadece belli şeyler söyleyebilirim. Pentagondaki meslektaşlarım bu konuda daha detaylı konuşabilirler. 7 Nisanda konvoya düzenlenen saldırıyı Savunma Bakanlığımız soruşturuyor. Konvoyda ABD askeri yetkilileri de vardı. Can kaybı olmadığını teyit edebiliriz dedi.

Son güncelleme: 12:12 12.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı