• Turkhane Logo

Virgin Adaları Başbakanı uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı

İngiltere'ye bağlı Virgin Adaları'nın Başbakanı Andrew Fahie, uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla Miami'de gözaltına alındı.

17:17 29 Nisan 2022 Cuma
Virgin Adaları Başbakanı uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı
İngiltere'ye bağlı Virgin Adaları'nın Başbakanı Andrew Fahie, uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla Miami'de gözaltına alındı.


İngiltereye bağlı Virgin Adalarının Başbakanı Andrew Fahie, uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla ABDde gözaltına alındı. Fahienin, kendilerini Meksikalı kokain kaçakçıları olarak tanıtan Amerikalı ajanlar tarafından Miamide yakalandığı açıklandı.

BBC Türkçenin haberine göre, Andrew Fahienin, Virgin Adaları limanlarının uyuşturucu kaçakçıları tarafından kullanılmasına izin vermek için ajanlarla 700 bin dolara anlaştığı öne sürüldü. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, bu iddialar karşısında dehşete düştüğünü söyledi.


700 BİN DOLARA ANLAŞTI

Fahienin ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) görevlileri tarafından Floridada Virgin Adaları Liman İdaresi yöneticisi Oleanvine Maynard ve Maynardın oğlu Kadeem Maynardla birlikte gözaltına alındığı belirtiliyor. DEA ajanlarının, kendilerini ABDye en fazla uyuşturucu kaçıran Sinaola Kartelinin mensubu olarak tanıttıkları söyleniyor. Sinaola Karteli şimdi hapiste olan uyuşturucu baronu Joaquin El Chapo Guzmanın kontrolündeydi.

ABDli yetkililere göre, Fahie ve diğer iki kişiye ABDye beş kilogramdan fazla kokain sokmak ve kara para aklamak için komplo kurmak suçlamaları yöneltildi. DEA, bir muhbirin ihbarı üzerine soruşturmanın ekimde başlatıldığını duyurdu. DEA yetkililerine göre muhbir, Fahieye Virgin Adaları üzerinde ABDye değeri on milyonlarca doları bulan tonlarca Kolombiya kokaini kaçırmayı planladığını; uyuşturucunun önce Puerto Ricoya, buradan Miami üzerinden New Yorka getirileceğini söyledi.

DÜZMECE BASKINLAR YAPTILAR

Fahie ve DEA ajanı görüşmede Virgin Adaları Başbakanının uyuşturucu kaçakçılığına karşı savaştığı izlenimi vermek için düzmece dolar ve düşük kaliteli uyuşturucu baskınları yapmasını da konuştukları öne sürülüyor. Davaya ilişkin kayıtlara göre Fahie, İngiltere Hükümetinin yıllardır kendisini görevden almaya çalıştığını söyledi.

İngilterenin deniz aşırı toprağı Britanya Virgin Adaları, Karayiplerde 40tan fazla adadan oluşuyor. Parlamenter demokrasinin uygulandığı adalarda başbakan, İngiltere Hükümeti tarafından atanan valiyle birlikte hükümetin başı. Panama Belgelerinde Virgin Adaları en gözde vergi cennetlerinden biri olarak niteleniyor.

Son güncelleme: 17:17 29.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı