• Turkhane Logo

Vatikan Basın Sözcüsü Bruni: Tarihte ilk kez bir Papa Irak'a gidiyor

Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis'un Irak'ı ziyaret edecek ilk Papa olacağını söyledi.

21:41 02 Mart 2021 Salı
Vatikan Basın Sözcüsü Bruni: Tarihte ilk kez bir Papa Irak'a gidiyor
Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis'un Irak'ı ziyaret edecek ilk Papa olacağını söyledi.


Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, düzenlediği basın toplantısıyla tarihi gezi öncesi Vatikanı takip eden gazetecilere bilgi verdi.

Papa’nın Kasım 2019da Tayland ve Japonyaya yaptığı ziyaretten sonra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020deki dış gezilerini iptal ettiğini hatırlatan Bruni, Pandemi nedeniyle yaklaşık 16 aydır dış gezi yapılmıyordu. Bu seyahat, Papanın 33. dış gezisi olacak. Tarihte ilk kez bir Papa, Irak’a gidiyor. Aynı zamanda Papa, ilk kez nüfusunun çoğunluğu Şiilerden oluşan bir ülkeye gidiyor dedi.


Gezinin Irak ve bölgedeki Hristiyanlara dayanışma amacı taşıdığını, dinler arası buluşma için bir fırsat niteliği taşıdığını ve bölge ülkeler için de önemli olduğunu dile getiren Bruni, Kardeşlik ve umut. Bu iki kelime, Papanın Irak ziyaretini özetlememize yardımcı olabilecek iki kelime diye konuştu.

ALIŞIK OLDUĞUMUZ SEYEHATLERDEN FARKLI BİR YOLCULUK

Irak’ta Kovid-19 vakalarının arttığı bir dönemde Papanın ziyaretini neden ertelemediği sorusuna Vatikan Sözcüsü, gezinin mümkün olan en kısa sürede yapılmak üzere tasarlandığını belirterek, Papanın Iraka yapacağı bu seyahat, o topraklara, oranın insanlarına ve Hristiyanlarına sevgi jestidir. Alışık olduğumuz seyahatlerden farklı bir yolculuk olacak. Ülkenin Kovid-19 önlemlerinin dikkate alınması gerekiyor cevabını verdi.

ZIRHLI ARAÇ KULLANMASI MUHTEMEL

Genellikle gittiği yerlerde zırhlı araçları binmeyi tercih etmeyen Papanın Irak ziyaretinde nasıl bir tutum izleyeceği sorusunu ise Bruni, Diğer ziyaretlerden farklı güvenlik ihtiyaçlarının olduğu bir geziden bahsediyoruz. Zırhlı araç kullanması muhtemeldir sözleriyle yanıtladı.

Papa Francis, 5-8 Mart tarihlerinde Iraka geniş kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirecek.

Vatikanın paylaştığı programa göre, Katoliklerin ruhani lideri ilk olarak başkent Bağdat’ta temaslarda bulunacak, ardından 6 Martta Necef ve Ur kentlerini ziyaret edecek. Papa’nın Necef’te Şiilerin en büyük dini mercisi Ali es-Sistani ile de görüşecek.

Sözcü Bruni, Ur ziyaretindeki dinler arası buluşma sırasında Papanın, Yezidilerle görüşeceği bilgisini de verdi.

Papa Francis, 7 Martta Erbile giderek burada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile görüşecek ayrıca Musul ve Karakuşu da ziyaret edecek ve 8 Martta Vatikana dönecek.

 

Son güncelleme: 21:41 02.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı