• Turkhane Logo

Uygur Türkü babadan yardım çığlığı

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Uygur Türkü Ömer Faruh, yaklaşık 3,5 yıldır 4 ve 5 yaşlarında olan kızlarından haber alamıyor.

20:36 08 Kasım 2020 Pazar
Uygur Türkü babadan yardım çığlığı
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Uygur Türkü Ömer Faruh, yaklaşık 3,5 yıldır 4 ve 5 yaşlarında olan kızlarından haber alamıyor.

Çin’in binlerce aileyi paramparça ettiğini anlatan Faruh, iki abisinin Türkiye’de yatırım yaptığı gerekçesiyle 2017 yılında tutuklandığını belirtiyor. 60 yaşındaki tekerlekli sandalyeye mahkum annesinden de 3 yıldır haber alamadığını söyleyen Faruh, AKP iktidarından ‘yardım’ istiyor.
  BİR ZULME ENGEL OLAMIYORSANIZ ONU HERKESE DUYURUN.
Bu videoyu paylaşarak çaresiz sesime duyurmamda yardemci olmalarınızı rica ederim #kızlarımnerede #ailemnerede
Lütfen kulak verin @RTErdogan @TC_Disisleri @MevlutCavusoglu @TurkEmbBeijing @eminonen pic.twitter.com/3xfzu8z0gv — Omer Faruh (@OmerFaruh8111) September 26, 2020 Ömer Faruh, sosyal medyada paylaştığı görüntüde şu ifadeleri kullanıyor:


“İstanbul’da yaşıyorum. Çin tarafından ailesi paramparça edilen binlerce Uygur Türklerinden biriyim. Çin, ailemi paramparça etti. Bu fotoğrafta görünün kişi benim annem. 60 yaşında. Tekerlekli sandalyeye mahkum yaşıyor. Üç senedir annemin sesini bile duyamıyorum. Hatta hayatta olup olmadığını bile bilmiyorum. Bu fotoğraftaki ise büyük abim Ruzi Hamdullah. 43 yaşında 4 çocuk babası. Bu fotoğraftaki benim küçük abim Mehmet Hamdullah. 38 yaşında. 4 çocuk babası. Abilerim 2017 yılında Çin tarafından ceza kamplarına götürüldü. Tüm mal varlıklarını el konulduğunu duydum. Abilerimin tek suçu Türkiye’de yatırım yapmış olması. Daha da acısı benim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 4 ve 5 yaşlarındaki kızlarım Zarife ve Zahide’den 3 senedir haber bile alamıyorum. Kızlarım var ama kucağıma alamıyorum. Ben bir TC vatandaşı olarak bana sahip çıkılmasını, kızlarımın Türkiye’ye getirilmesini, suçsuz yere hapse atılan abilerimin Çin zindanlarından kurtarılması için diplomatik girişimlerde bulunulmasını arzu ediyorum.”

Son güncelleme: 20:36 08.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı