• Turkhane Logo

Uydudan görüntülendi: Gazzeliler zorla gönderiliyor…

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneyine gitmesi talimatını verdiği binlerce Gazzelinin Selahaddin yolu üzerinde beklediği anlar uydu görüntülerine yansıdı.

19:44 18 Kasım 2023 Cumartesi
Uydudan görüntülendi: Gazzeliler zorla gönderiliyor…
İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneyine gitmesi talimatını verdiği binlerce Gazzelinin Selahaddin yolu üzerinde beklediği anlar uydu görüntülerine yansıdı.

Gazete Duvarda yer alan habere göre İsrail-Filistin çatışmaları 43üncü gününde devam ederken, İsrail ordusu, operasyonların daha önce Filistinlilerin gitmesini istediği Gazze Şeridinin güneyini de kapsayacak şekilde genişletebileceğini açıkladı. İsrailin güneye gidin çağrıları devam ederken, bu çağrıların ardından zorunlu göç yoluna düşen binlerce Filistinlinin görüntüleri uydudan çekilen fotoğraflara yansıdı.

Maxar Technologies şirketi, 17 Kasım Cuma günü Gazze Şeridi üzerinde çekilen uydu görüntülerini yayınladı. Yayınlanan görüntülerde açılan bir tahliye koridoru üzerinden Selahaddin yolunu kullanarak güneye geçmeye çalışan Gazzeliler görülüyordu.

Görüntülerde kaç kişinin olduğu netlik kazanmazken, Maxar, binlerce kişi olabileceğini belirtti. The Guardian gazetesi de konuya ilişkin haberinde binlerce kişinin kontrol noktasından geçmeyi beklediğini yazdı.



Bu süreçte İsrail ordusunun güvenli olduğunu belirttiği güneydeki bölgeler ile açtığı güvenli koridorlara yönelik saldırılarının devam ettiği de basına yansımıştı. İsrail ordusu, son olarak 16 Kasım Perşembe günü bombardımanın sürdüğü Gazze’de Filistinlilerin zorla göç ettirildiği Han Yunus kentinde ilan dağıtarak bu sefer de Filistinlilerin batıya gitmesini istedi. Filistinlilerin Han Yunustan tahliyesini isteyen ordu, bu bölgede askeri operasyonun yakın olduğuna işaret etti.

El-Karara, Huzaa, Beni Suheyla ve Absan mahalleleri için tahliye ültimatomu veren ordu açıklamasında, Güvenliğiniz için ikamet ettiğiniz yerleri derhal boşaltmanız ve barınaklara gitmeniz gerekiyor ifadeleri kullanıldı.

7 Ekimden bu yana devam eden İsrail-Filistin çatışmalarında abluka altındaki Gazzede can kaybı 17 Kasım itibarıyla 12 bini aştı. Gazzede 43 günde 5 bini çocuk 12 binden fazla kişi öldü. İsrail, Kassam Tugaylarının saldırılarında 310dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Son güncelleme: 19:44 18.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı