• Turkhane Logo

Ürdün karıştı: Kral'ın kardeşine ev hapsi

Ürdün'ün eski veliaht prensi Hamza bin Hüseyin, hükümete ve Kral'a yönelik

11:35 04 Nisan 2021 Pazar
Ürdün karıştı: Kral'ın kardeşine ev hapsi
Ürdün'ün eski veliaht prensi Hamza bin Hüseyin, hükümete ve Kral'a yönelik

Kral Abdullahın üvey kardeşi Hamza bin Hüseyin, cumartesi günü avukatı aracılığıyla gönderdiği bir video kaydında, Bu sabah Ürdün Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı beni ziyaret etti ve bana dışarı çıkmama, insanlarla iletişim kurmama veya onlarla görüşmeme izin verilmeyeceğini bildirdi. Gerekçe olarak da bulunduğum toplantılarda veya yaptığım sosyal medya ilişkili ziyaretlerde hükümete veya Krala yönelik eleştiriler olması gösterildi. ifadelerini kullandı.

Hamza bin Hüseyin BBCye gönderdiği video kaydında, Yönetimdeki bozulmanın, yolsuzluğun ve son 15-20 yıldır yönetim yapımıza hakim olan ve daha da kötüye giden yetersizliğin sorumlusu ben değilim. Halkın kurumlarına olan inanç eksikliğinin sorumlusu ben değilim. Zulüm görmeden, tutuklanmadan, taciz edilmeden ve tehdit edilmeden konuşulamayacak veya bir şey hakkında fikir beyan edilmeyecek bir noktaya gelindi. sözleriyle yönetimi eleştirdi.
Prens Hamza, herhangi bir suça karışmadığını belirtti ve bir komplonun parçası olmadığını söyledi.
Washington Post gazetesi, Ürdünde ülkenin istikrarına tehdit oluşturduğu gerekçesiyle 20 kişinin gözaltına alındığını ve Kral 2. Abdullahın kardeşi Prens Hamza bin Hüseyinin de Ammandaki evinde gözetim altında tutulduğunu ileri sürmüştü.
Ürdün Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ahmed el-Huneyti ise Hamza bin Hüseyinin gözaltına alınmadığını ancak kendisinden ülkenin güvenliğine zarar verebilecek faaliyetlerini durdurmasının istendiğini belirtmişti.
Ürdün resmi ajansı PETRAda yer alan haberde ise Prens Hamzanın gözaltına alındığı ya da ev hapsinde tutulduğu iddiası yalanlanmıştı.
ABDden Kral Abdullaha destek mesajı
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Ürdündeki gelişmeleri yakından izlediğini belirterek Kral Abdullah ABDnin kilit bir ortağıdır ve tam desteğimize sahiptir. açıklamasını yaptı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Ürdünde eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyinin de arasında olduğu bazı üst düzey kişilerin güvenlik nedenleriyle gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Ürdündeki gelişmeleri yakından izliyoruz ve Ürdünlü yetkililerle temas halindeyiz. Kral Abdullah ABDnin kilit bir ortağıdır ve tam desteğimize sahiptir. ifadelerini kullandı.
Prens Bin Hüseyin, 1999-2004 yıllarında Veliaht Prenslik yapmış ancak daha sonra bu makama, Kral 2. Abdullahın büyük oğlu Hüseyin bin Abdullah geçmişti.

Son güncelleme: 11:35 04.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı