• Turkhane Logo

Ünlü ismin varislerinden Trump'a şarkı boykotu

Şarkıcının varisleri, geçen yıl ölen Sinead O’Connor’ın müziğinin Trump'ın mitinglerinde kullanılmasından iğreneceğini söyledi.

11:30 05 Mart 2024 Salı
Ünlü ismin varislerinden Trump'a şarkı boykotu
Şarkıcının varisleri, geçen yıl ölen Sinead O’Connor’ın müziğinin Trump'ın mitinglerinde kullanılmasından iğreneceğini söyledi.

Geçen yıl hayatını kaybeden ünlü İrlandalı şarkıcı Sinead O’Connor’ın varisleri, eski ABD Başkanı Donald Trump’tan, O’Connor’ın şarkılarını seçim mitinglerinde kullanmamasını istedi.
Geçen ay Trump, O’Connor’ın en çok bilinen şarkısı Nothing Compares 2 U’yu Maryland’daki bir mitingde çalmıştı.
Şarkıcının varisleri BBC News’a yaptıkları açıklamada, “Sinead’ın müziğinin kullanılmasından iğreneceğini, incineceğini ve hakarete uğramış hissedeceğini söylemek abartılı olmaz” dedi.
O’Connor’ın varisleri ve uzun süre şarkıcıyla çalışan müzik şirketi Chrysalis Records’un ortak açıklamasında, “Sinead O’Connor’ın hayatını, dürüstlük, nezaket, adalet ve diğer insanlara karşı incelikle tanımlanan ahlaki kurallarla geçirdiği iyi biliniyor. Bu nedenle, Donald Trump’ın siyasi mitinglerinde Nothing Compares 2 U’yu kullandığını öğrenmekten öfke duyuyoruz. Sinead’ın kendisinin ‘devasa şeytan’ diye tanımladığı biri tarafından müziğinin kullanılmasından iğreneceğini, incineceğini ve hakarete uğramış hissedeceğini söylemek abartılı olmaz” denildi.
Açıklamada son olarak “Mirasının koruyucuları olarak Donald Trump ve ortaklarının müziğini kullanmasını bırakmasını derhal talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Guardian gazetesinin haberine göre, Trump’ın sahneye çıktığı 24 Şubat’taki mitinginde Abba’nın “Dancing Queen”, Johnny Cashin “Ring of Fire” ve Elvis Presleyin “Suspicious Minds” şarkıları da çalındı. Prince’in yazdığı ve O’Connor’ın seslendirdiği 1990’da İngiltere müzik listesinde dört hafta birinci kalmıştı.
O’ Connor geçen Temmuz ayında 56 yaşında hayatını kaybetmiş ve otopsi sonucu doğal yollardan öldüğü sonucuna varılmıştı.

Son güncelleme: 11:30 05.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı