• Turkhane Logo

Ukrayna yenilgisi NATO ile Rusya’yı karşı karşıya getirir

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin,

14:47 01 Mart 2024 Cuma
Ukrayna yenilgisi NATO ile Rusya’yı karşı karşıya getirir
Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin,

TURKHANE.COM- UKRAYNA
Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna düşerse NATOnun Rusya ile savaşacağına inanıyorum dedi.
Austin, ABD Temsilciler Meclisinde Ukraynadaki durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
ABD Temsilciler Meclisinde Silahlı Hizmetlerle ilgili toplantıda konuşan Austin cephedeki durum ve ABDden askeri destek gelmemesi konusundaki endişelerini dile getirdi. “Açıkçası Ukrayna düşerse NATOnun Rusya ile savaşacağına inanıyorum dedi.
Daha önce Beyaz Saray yönetiminin Amerikan Senatosu’na sunulan Ukrayna, İsrail ve Tayvana toplam 95 milyar dolar tutarında askeri ve insani yardım yapılmasını öngören yasa tasarı kabul edilmişti. Bazı cumhuriyetçilerin de aralarında bulunduğu 70 senatör tasarı lehinde oy kullanırken, 29 senatör hayır oyu verdiler.
Pakette en büyük payı 60 milyar dolarla Ukraynaya yapılacak yardımlar oluşturuyor. Ukrayna’ya yardımı da kapsayan yardım tasarısının kabul edilebilmesi için Temsilciler Meclisi tarafından da onaylanması gerekiyor.Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisinin sözcüsü Mike Johnson tasarıya karşı oy kullanacaklarını açıklamıştı. 
Austin’in ABD Temsilciler Meclisinde Ukraynadaki durum hakkında görüş beyan etmesi ikna çalışması olarak algılandı.

Son güncelleme: 14:47 01.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı