• Turkhane Logo

Ukrayna Rusya'nın Moskova adlı gemisini vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya’ya ait

10:17 14 Nisan 2022 Perşembe
Ukrayna Rusya'nın Moskova adlı gemisini vurdu
Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya’ya ait

Ukrayna’nın Neptün füzesiyle vurduğunu duyurduğu Rus Karadeniz filosuna ait “Moskova” isimli amiral geminin durumuna ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Moskova kruvazörü, çıkan yangın sonucu mühimmatın infilak etmesi nedeniyle ağır hasar gördü.” ifadesi kullanıldı.

Gemideki mürettebatın tahliye edildiği kaydedilen açıklamada, yangının çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi.

Ukrayna, Moskova kruvazörünü vurduğunu duyurmuştu
Ukrayna makamları, Neptün füzesiyle Karadenizde Rusyaya ait “Moskova” adlı kruvazör gemisini vurduklarını ve gemide yangın çıktığını duyurmuştu. Kruvazörün tahmini mürettebat sayısının 510 olduğu ifade edilmişti.

Ukrayna basını, Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde Yılan Adasındaki Ukrayna askerlerine saldırı düzenleyen Moskova kruvazörünün, 2014te Kırımın yasa dışı ilhakı sırasında da Ukrayna gemilerinin sahilden ayrılmasını engellediğini bildirmişti.

Rus donanmasının amiral gemilerinden olan “Moskova” güdümlü füze kruvazörü, 1979’da denize indirildi ve 2020’de tadilattan geçirildi.

Moskova kruvazörü, 16 adet 700 kilometrelik menzile sahip gemisavar füzelerinin yanı sıra S-300 hava savunma füze sistemi ile donatılmış bir gemi olarak biliniyor.

Gemi, 2015te Akdenizde Rus donanmasının daimi görev gücünü yönetti ve Suriyedeki Rus Hmeymim askeri hava üssünün korunması görevini gerçekleştirdi.

Son güncelleme: 10:17 14.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı