• Turkhane Logo

Ukrayna ordusunda deprem: Genelkurmay başkanı görevden alındı

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, anlaşmazlık yaşadıkları iddialarının ardından Ukrayna Genelkurmay Başkanı Zaluzhnyi'yi görevden aldı.

22:57 08 Şubat 2024 Perşembe
Ukrayna ordusunda deprem: Genelkurmay başkanı görevden alındı
Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, anlaşmazlık yaşadıkları iddialarının ardından Ukrayna Genelkurmay Başkanı Zaluzhnyi'yi görevden aldı.

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ordunun tepesinde değişim zamanının geldiğini söyleyerek Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zaluzhnyiyi görevden aldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Alexander Syrskyi yeni Genelkurmay Başkanı oldu.

Gazete Duvarın haberine göre Zelenskiy, yaptığı görüntülü açıklamada, bugünden itibaren Ukrayna Silahlı Kuvvetleri yönetimini yeni ekibin devraldığını belirterek, Robotine ya da Avdiyivkadaki askerlerimizin Genelkurmay ile Başkomutanlık Karargahının savaşla ilgili aynı vizyona sahip olmasını istiyorum dedi.

Çeşitli kademelerdeki komutanlarla onlarca görüşme yaptığına işaret eden Zelenskiy, söz konusu komutanların hepsinin orduda üst düzey pozisyonlar için düşünüldüğünü ve Ukraynanın en deneyimli komutanının liderliğinde görev yapacaklarını aktardı.

Zelenskiy, Albay General Sırskiyi, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı olarak atadım. O, Kiev savunma operasyonunu yönetmiş, başarılı savuma deneyimine sahip. O, ayrıca Harkivin kurtarılması operasyonu gibi taarruz operasyonlarında da başarılı bir deneyime sahip ifadelerini kullandı.

Rusya ile yaklaşık 2 yıldır devam eden savaşta Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir dizi konuda anlaşmazlık yaşadığı ifade edilen Zaluzhnyinin son olarak yeni bir askeri seferberlik istediği ve Zelenskiynin ise buna karşı çıktığı öne sürülmüştü.

Ayrıca Ukrayna hükümetinin, Zaluzhnyiyi görevden alma kararını ABD hükümetine bildirdiği iddia edilmişti. Beyaz Saray ise bu iddia konusunda açıklama yapmamıştı.

Son güncelleme: 22:57 08.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı