• Turkhane Logo

Ukrayna kanıt sundu: "Rusya, Kuzey Kore yapımı füzeyle saldırdı"

Harkiv Başsavcılığı, 'Rusya'nın ilk defa Ukrayna'ya karşı Kuzey Kore yapımı füzeyle saldırdığına dair' delil sundu.

15:06 07 Ocak 2024 Pazar
Ukrayna kanıt sundu:
Harkiv Başsavcılığı, 'Rusya'nın ilk defa Ukrayna'ya karşı Kuzey Kore yapımı füzeyle saldırdığına dair' delil sundu.

ABD ve Ukraynalı üst düzey yetkililer, Rusyanın Ukraynaya yönelik saldırılarında Kuzey Kore yapımı füze kullandığını ileri sürmüştü

Savcılık sözcüsü Dmytro Chubenko, 2 Ocakta kenti vuran füzelerden birinin, görsel ve teknik olarak Rus modellerinden farklı olduğunu belirtti. 

Chubenko füze kalıntılarını gösterdiği basın toplantısında Üretim yöntemi çok modern değil. Daha önce Harkive yapılan saldırılar sırasında gördüğümüz standart İskender füzelerinden farklılıklar var. Bu füze Kuzey Kore füzelerinden birine benziyor. dedi.
Euronewsin haberine göre füze çapının Rus İskender füzesinden biraz daha büyük olduğunu, başlığının, iç elektrik aksamının ve arka kısımlarının da farklı olduğunu bildiren Chubenko, füzenin tam modeline dair bilgi vermedi.
Ukrayna iddiasına kanıt sundu
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiynin danışmanlarından Mykhailo Podolyak, cuma günü yaptığı açıklamada, Harkiv bölgesini vuran füzelerden birinin Kuzey Kore yapımı olabileceğini söylemişti.
Sosyal medyadan Artık gizlenecek bir şey kalmadı... Rusya Federasyonu düpedüz soykırım savaşının bir parçası olarak ilk kez Kuzey Koreden aldığı füzelerle Ukrayna topraklarını vurdu. diyen Podolyak iddialarına kanıt sunmamıştı.
Rusyanın Ukraynaya Kuzey Kore tarafından tedarik edilen kısa menzilli balistik füzeler fırlattığı iddiası ilk defa Amerika Birleşik Devletleri tarafından dile getirildi. İddiaya ilişkin olarak Kremlinden yanıt gelmedi.
Kuzey Kore 2006 yılında ilk nükleer bomba denemesini yapmasından bu yana Birleşmiş Milletlerin silah ambargosu altında.

Son güncelleme: 15:06 07.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı