• Turkhane Logo

Ukrayna gönderilecek top mermilerini Türkiye tedarik edecek

Ukrayna'nın mühimmat sorununu çözmek için Türkiye'den patlayıcı alımların artırmak istendiği ortaya çıktı.

13:22 29 Mart 2024 Cuma
Ukrayna gönderilecek top mermilerini Türkiye tedarik edecek
Ukrayna'nın mühimmat sorununu çözmek için Türkiye'den patlayıcı alımların artırmak istendiği ortaya çıktı.

TURKHANE.COM- UKRAYNA
Bloomberg’in iddiasına göre, Türkiyenin TNT ve nitroguanidin tedariki, NATO standartlarında 155 mm kalibreli mühimmat üretiminde kritik bir rol oynayacak ve Türkiyeyi ABDnin en büyük obüs mühimmatı tedarikçisi haline getirecek.
Türk savunma firması Repkonun, 2025e kadar ABD yapımı 155 mm top mermilerinin yaklaşık %30unu üretmesi bekleniyor.
Bu ortaklık aynı zamanda Avrupa Birliği ile stratejik farklılıkları gözler önüne seriyor. AB üyeleri, bazı silah ve mühimmat ihtiyaçlarının Türkiye üzerinden karşılanmasını engelliyor.
ABDnin mühimmat üretimini artırma planları arasında Türkiyenin önemli bir yer tutuyor. Türkiyenin yanı sıra Kieve yapılan askeri yardımlar da dikkat çekiyor.
Pentagonun Türk Arca Defence firmasından M107 obüsleri için 116 bin mermi satın aldığı belirtilirken, Türkiyeden Repkonun ABDdeki üretim hatlarını güçlendireceği ve 2025e kadar ABDde üretilen tüm 155 mm mühimmatın yaklaşık %30unu tedarik edeceği ifade ediliyor.
Bu işbirliği, Amerikalılar için önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Türkiyenin güçlü bir tedarikçi olarak ön plana çıkması, Amerikanın mühimmat ihtiyaçlarını karşılamak için stratejik bir çözüm olarak değerlendiriliyor.
Bu gelişme, Türkiyenin maddi kazanç elde etmesine olanak sağlarken, AB ülkelerinin Ukraynaya yaptıkları mermi yardımlarının bedelsiz olduğu bir dönemde, Ankaranın ABD ile benzer işlemlerden kazanç sağladığına işaret ediyor.

Son güncelleme: 13:22 29.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı