• Turkhane Logo

Ukrayna Başkanı Zelenskiy: ABD ve Avrupa 'savaş çığırtkanlığı' yapıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusların Ukrayna'ya her an saldırabileceğine dair açıklamalarına karşı batıyı 'savaş çığırtkanlığı' yapmakla eleştirdi.

22:33 28 Ocak 2022 Cuma
Ukrayna Başkanı Zelenskiy: ABD ve Avrupa 'savaş çığırtkanlığı' yapıyor
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusların Ukrayna'ya her an saldırabileceğine dair açıklamalarına karşı batıyı 'savaş çığırtkanlığı' yapmakla eleştirdi.


Ukraynanın Rusya ile yaşadığı krizde ABD ve İngilterenin Rusların her an Ukraynaya bir işgal harekatı başlatabileceğine dair açıklamaları Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiynin sert tepkisiyle karşılaştı. Zelensky, ABD ve Avrupayı savaş çığırtkanlığı yapmakla eleştirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, Batı, Ukraynada yarın savaş olacak izlenimi veriyor. Bu doğru değil dedi.


FRANSA VE RUSYA GERİLİM DÜŞÜRÜLMELİ ÇAĞRISI YAPTI

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Putin, Rusya ile Ukrayna arasında “gerilimin azaltılması” konusunda mutabık kaldı.

Elysee Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin Rusya ile Ukrayna arasındaki “gerilimin azaltılması” konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesine ilişkin Elysee Sarayı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, görüşmede Rusya-Ukrayna krizinin ele alındığı ve görüşmenin 1 buçuk saat sürdüğü ifade edildi. Macron ve Putin’in Rusya-Ukrayna arasındaki krizde gerginliği azaltma ihtiyacı ve diyaloğun sürdürülmesi konusunda anlaştığı aktarılan açıklamada, Bir anlaşmazlık ifadesi vardı, ancak iki lider diyaloğun devam etmesi ve Avrupalıların bu diyaloğun bir parçası olması konusunda hemfikir denildi.

PUTİN HERHANGİ BİR ÇATIŞMA ARAMADIĞINI AÇIKÇA BELİRTTİ

Açıklamada, Macron’un Putin’e Rusyanın Avrupada güven ve güvenlik adına devletlerin egemenliğine saygı duyması gerektiğini hatırlattığı bildirilerek, “Putin herhangi bir saldırganlık niyetini dile getirmedi. Çatışma aramadığını açıkça belirtti ifadeleri kullanıldı.

ABD VE NATO, RUSYANIN TEMEL ENDİŞELERİNİ DİKKATE ALMADI

Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada ise, Putin’in Macrona Moskovanın temel kaygısının göz ardı edildiğine inandığını belirterek, ABD ve NATO, Rusyanın temel endişelerini dikkate almadı dediği aktarıldı.

Son güncelleme: 22:33 28.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı