• Turkhane Logo

Uganda'dan öğrenciler Yağmur damlalarını NFT'ye dönüştürdü, Time to Help harekete geçti

Uganda'dan bir grup yetim öğrenci, yağmur damlalarını karikatürize ederek, bu sanat eserlerini Non-Fungible Token (NFT) formatına dönüştürdü

17:57 28 Eylül 2022 Çarşamba
Uganda'dan öğrenciler Yağmur damlalarını NFT'ye dönüştürdü, Time to Help harekete geçti
Uganda'dan bir grup yetim öğrenci, yağmur damlalarını karikatürize ederek, bu sanat eserlerini Non-Fungible Token (NFT) formatına dönüştürdü


Ugandadan bir grup yetim öğrenci, yağmur damlalarını karikatürize ederek, bu sanat eserlerini Non-Fungible Token (NFT) formatına dönüştürdü ve Time to Help UK (TTH UK) inisiyatifinde su kıtlığı hakkında farkındalık yaratmak ve su kuyuları açmak için Umut Damlaları NFT Koleksiyonu’nu oluşturdu.
 
Non-fungible token (Nitelikli Fikri Tapu) dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir.
 

Kripto para birimi gibi teknolojik gelişmeler, son birkaç yılda sosyal sorunları çözmek için marjinal yaklaşımların önünü açtı. Hayır kurumları, sosyal problemlerin çözümü için para toplamak adına yenilikçi bir araç olan NFT dünyasına adım attı. Vakıf kuruluşlar için NFT, online olması ve normal bağış sistemlerinden farklı olarak ödeme kısıtlaması olmaksızın bağışçıların dünyanın herhangi bir yerindeki NFTye ulaşmalarını sağlamasıyla yeni gözde haline geldi.
 
İngiltere merkezli bir yardım kuruluşu olan Time to Help, genç sanatçıların izinleriyle NFTleri icat ederek Umut Damlaları Koleksiyonunu başlattı. Yaşları 14-17 arasında değişen yetimler, basit bir yağmur damlasını yeniden hayal ederek dijital sanat eserlerinden oluşan Umut Damlaları Koleksiyonunu ortaya çıkardı. Doğayı yeniden canlandırmasıyla bilinen damlalar, bu sefer küçük hayatlara can suyu oldu.
 
Yeni ortaya çıkan bir kavram olarak, kripto-hayırseverlik, bağışçının bir kripto para birimine yatırım yaparken aynı zamanda bir yetimhaneyi desteklemesini ve kendi adına inşa edilmiş bir su kuyusu açılmasını sağlamakta. NFTlerin satışından bu yana, Time to Help UK, £5.000dan fazla para toplayarak, Umut Damlaları Koleksiyonu’nu oluşturan yetim sanatçıların kaldığı yetimhaneye destekte bulundu ve Kenyada temiz içme suyu sağlamak için yerlilere evlerine yakın 2 su kuyusu inşa etti.
 
Mayıs ayında, TTH UK ilk NFT eserini tanınmış bir NFT koleksiyoncusu olan Amir Soleymaniye sattı. Satın alınan dijital sanat eseri, 11 yaşındayken babasını kaybeden Talikaza Ammah (15) tarafından çizilmişti. Okul ücretini ödeyemeyen büyükannesinin yanında kalan Talikaza, satılan NFT sanat eseri ile eğitimine devam edebilecek. Su kuyusunu açtıktan sonra Soleymani, Twitterdan şu sözleri paylaştı: NFTLER aracılığıyla insanların yaşamları üzerinde gerçekten bir etkiye sahip olabileceğimizi görmek beni çok mutlu etti.
 
Çizilen her resmin arkasına derin anlamlar yükleyen küçük sanatçılar, kendileri ve yerliler için daha iyi bir geleceğe sahip olabilme fırsatı oluşturuyor. Time to Help UK, bu girişimin küresel su kıtlığı konusunda farkındalık oluşturmak ve olumlu sosyal etkiler getirmek için önemli olduğunu belirtiyor. Olağanüstü bir örnek olarak, Umut Damlaları projesi yakın zamanda diğer içerik oluşturucuların projeleriyle birlikte bir belgeselde yer alacak.
 
 
/

///

Son güncelleme: 17:57 28.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı