• Turkhane Logo

Twitter, Hamaney'in hesabını kapattı

Sosyal medya platformu Twitter, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'a yönelik tehdit içerikli paylaşımda bulunan İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hesabını kapattı.

15:35 15 Ocak 2022 Cumartesi
Twitter, Hamaney'in hesabını kapattı
Sosyal medya platformu Twitter, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'a yönelik tehdit içerikli paylaşımda bulunan İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hesabını kapattı.

İran lideri Hamaneyin resmi internet sitesine ait khameneisite adlı Twitter hesabı, Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymaniye suikast emrini veren eski ABD Başkanı Trumpa suikast düzenlendiğini gösteren bir animasyonu paylaşmasının ardından askıya alındı.
Hesabı tıklayanlar, Hesap askıya alındı. Twitter, Twitter Kurallarını ihlal eden hesapları askıya alır uyarısıyla karşılaşıyor.
Twitter platformu üzerinde birçok dilde hesabı bulunan Hamaneyin diğer hesapları ise kapatılmadı.
İran liderine ait resmi internet sitesinde ve siteye ait sosyal medya hesaplarında, Süleymaniye suikast emrini veren Trumpa suikast düzenlendiğini gösteren İntikam Kesindir mesajıyla bir animasyon yayınlanmıştı.
Hamaneyin internet sitesine ait khamenei_site adlı Twitter hesabı da geçen sene Trumpa suikast imasında bulunan bir paylaşımı nedeniyle kapatılmıştı.
İranlı General Kasım Süleymaninin öldürülmesi
ABD, 3 Ocak 2020de Bağdat Havalimanında Kudüs Gücü Komutanı Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendisin araç konvoyuna hava saldırısı düzenlemişti.
Saldırıda her iki komutanla Irak ve İranlı askeri yetkililerden toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump, ABDye tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Süleymaniyi öldürme talimatını kendisinin verdiğini duyurmuştu.
Bunun üzerine İran 8 Ocak 2020de ABDnin Iraktaki iki üssünü balistik füzelerle vurmuştu. Saldırıda ABD askerlerinden ölen olmamış ancak daha sonra 109 askerin saldırı sırasında travmatik beyin hasarına uğradığı açıklanmıştı.
İran lideri Ayetullah Hamaney başta olmak üzere İranlı sivil ve askeri yetkililer, Süleymaninin intikamını uygun bir zamanda alacaklarını söylüyor.

Son güncelleme: 15:35 15.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı