• Turkhane Logo

’’Türkiye’yi şikayet etmiyoruz, Havuz medyası ne yazıyorsa, biz de Avrupa’da onları anlatıyoruz’’

Hollanda’da faaliyet yürüten Broken Chalk Platform (Kırık Tebeşir Platformu) yönetim kurulu üyeleri, Hollanda Temsilciler Meclisi Demokrat 66 Milletvekili ve Entegrasyon Sözcüsü Jan Paternotte’yi meclis çalışma odasında ziyaret etti.

19:59 29 Kasım 2019 Cuma
’’Türkiye’yi şikayet etmiyoruz, Havuz medyası ne yazıyorsa, biz de Avrupa’da onları anlatıyoruz’’
Hollanda’da faaliyet yürüten Broken Chalk Platform (Kırık Tebeşir Platformu) yönetim kurulu üyeleri, Hollanda Temsilciler Meclisi Demokrat 66 Milletvekili ve Entegrasyon Sözcüsü Jan Paternotte’yi meclis çalışma odasında ziyaret etti.

Kırık Tebeşir Platformu üyesi Ramazan İnce, iltica süreçlerin uzunluğu, dil eğitiminde karşılaşılan sıkıntılar, güvenlik problemleri ve entegrasyon sorunları hakkında Entegrasyon Sözcüsü Jan Paternotte’ye bilgi verdi. Broken Chalk Platform’un hazırladığı Türkiye’deki eğitim mağduriyetlerini içeren raporu Paternotte’ye veren İnce,  Milletvekili’nin yaşanan sorunların düzelmesi için çalışma sözü verdiğini aktardı.



İnce, Türkiye’yi şikayet etmediklerini, yaşanan sorunları dile getirdiklerini vurguladı. ’’Havuz medyası ne yazıyorsa, biz de Avrupa’da bunları anlatıyoruz. Şu kadar kişi işten atıldı, şu kadar insan tutuklandı diye yazıyorlar, biz de kurumlara yetkililere ‘Türkiye’de bugün şu kadar insan tutuklandı’, ‘şu şu kadar kişi işten atıldı’ diye anlatıyoruz. Yaptığımız sadece mağduriyetleri dile getirmek. Biz ülkemizi seviyoruz.’’ dedi.Kırık Tebeşir Platformu üyesi öğretmen Ramazan İnceKaranlıktakiAydınlık’e konuşan Ramazan İnce, görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, şunları anlattı: “Kırık Tebeşir Platformu olarak Meclis’e ziyarette bulunduk. Türkiye’de mağduriyetler yaşamış eğitimcilerin sorunlarını içeren  raporumuzu Demokrat 66 Milletvekili ve Entegrasyon Sözcüsü Jan Paternotte’ye sunduk. Hazırladığımız rapor Birleşmiş Milletler (BM) Universal Period Review (UPR)’ye de verildi. Broken Chalk Platformu, eğitimci arkadaşlarımızın Hollanda’daki entegrasyon sürecinin hızlandırılması için çalışmalar yürütüyor. Öğretmenlik yapma adına teşviklerde bulunuyor. Bu çalışmalarımızı da anlatma fırsatı bulduk. Sayın Paternotte, genel olarak bizlerden memnun olduğunu söyledi. Hollanda Meclisi’ne bu başarılı eğitim çalışmalarını gündeme getireceğini belirtmesi bizi memnun etti.”



Kırık Tebeşir Platformu üyeleri Hollanda Meclisinde Entegrasyon Sözcüsü Jan Paternotteyi ziyaret etti.

EĞİTİMCİLER MECLİS OTURUMUNU CANLI İZLEDİ

Görüşmeden sonra Demokrat 66 Partisi yetkilileri, eğitimcilere Hollanda Temsilciler Meclisi’ni gezdirdi. Davetliler, seyirciler bölümünde meclis oturumunu canlı izleme imkanı buldu.

Araştırma Platformu Investico: Avrupa’nın en katı iltica prosedürleri Hollanda’da

Avrupa genelinde araştırmalar yapan Investico şirketinin iltica süreçleri konusunda yaptığı araştırma Trouw Gazetesi’nde yayımlandı. Araştırmaya göre, sığınmacı kabul eden Hollanda, Avrupa’da prosüdürleri en katı ülkelerinden biri. Gazete, güvenli ülkelerden gelen sığınmacıların artık daha az haklarının olduğunu vurguladı ve iltica başvurusu yapanların kendi ülkelerinde güvende olmadıklarına dair daha fazla kanıt sunmak zorunda olduklarını vurguladı. Mülteci örgütleri ise, bu zorlamaların azınlıkların korunmasını etkilediğini ve eşitsizlik oluşturduğuna dikkat çekiyor Diğer taraftan Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Hizmeti birimi (IND) Trouw gazetesine yaptığı açıklamada, Avrupa’da gözlenen farklılıkların “garip” olduğunu söylemekle yetindi.

Son güncelleme: 19:59 29.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı