• Turkhane Logo

"Türkiye'nin sorun oluşturan davranışları karşısında ortak bir çizgi belirlememiz gerek"

Fransa ile Almanya, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni Başkanı seçilen Joe Biden'ı İran'ın nükleer programı ve Ankara'ya karşı 'transatlantik birliği'ni güçlendirmeye çağırdı.

14:57 17 Kasım 2020 Salı
Fransa ile Almanya, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni Başkanı seçilen Joe Biden'ı İran'ın nükleer programı ve Ankara'ya karşı 'transatlantik birliği'ni güçlendirmeye çağırdı.



Avrupa Birliği (AB) Donald Trump döneminde kötüleşen transatlantik ilişkilerin canlandırılmasını hedefliyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian, Fransız Le Monde, Alman Die Welt ve Amerikan Washington Post gazetesinde yayınlanan ortak makalede AB-ABD ilişkilerine değindi.


AVRUPA VE AMERİKA BİRLİKE YENİ BİR TRANSANTLANTİK ANAŞMA İCAT ETMELİ

Avrupa ve Amerika birlikte yeni bir transatlantik anlaşma icat etmeli diyen ikili, Joe Bidenin seçilmesi, otokratlar ve uluslararası düzene veya bölgesel dengelere aykırı olarak güçlerini savunmak isteyen ülkeler karşısında transatlantik birliğin güçlendirilmesinin yolunu açıyor ifadelerini kullandı.

Trump’ın 2018de transatlantik ilişkilerde büYük bir çatlak oluşturarak, İran nükleer anlaşmasından çekilme kararına atıfta bulunan Dışişleri Bakanları, onarılması gereken çok şey var dedi.

ABDYİ İRANA YÖNELİK ORTAK BİR YAKLAŞIMA GERİ DÖNEMYE ÇAĞIRIYORUZ

Jean-Yves Le Drian ve Heiko Maas,ABDyi İrana yönelik ortak bir yaklaşıma geri dönmeye çağırıyoruz, böylece birlikte İran nükleer programının yalnızca barışçıl amaçlara yönelik olmasını ve bu ülkenin karşılaştığı diğer zorluklara yanıt vermesini sağlayabiliyoruz cümlelerini kaleme aldı.

TÜRKİYE İÇİN ORTAK BİR ÇİZGİ BELİRLEMEMİZ GEREKECEK

Paris ve Berlin ayrıca, NATO içinde, Fransa gibi belirli ortakların giderek daha öngörülemeyen bir müttefik olarak gördüğü Türkiye karşısında daha büyük bir görüş birliğine ihtiyaç duyulduğu konusuna dikkat çekti.

İki Bakan, Türkiyenin Doğu Akdenizde ve başka yerlerde büyük sorunlar oluşturan davranışları karşısında ortak bir çizgi belirlememiz gerekecek ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Avrupa ile Amerikan yönetiminin, Türkiyeye karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini söylemişti.

Son güncelleme: 14:57 17.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı