• Turkhane Logo

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakması Batı'da nasıl yankılandı?

Ankara'nın İsveç'in üyeliğine karşı bir yılı aşkın süredir sürdürdüğü itirazını kaldırması Batı medyasında geniş yer buldu.

09:49 11 Temmuz 2023 Salı
Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakması Batı'da nasıl yankılandı?
Ankara'nın İsveç'in üyeliğine karşı bir yılı aşkın süredir sürdürdüğü itirazını kaldırması Batı medyasında geniş yer buldu.

Türkiyenin pazartesi günü İsveçin NATOya katılmasına yeşil ışık yakması, Rusyanın Ukrayna işgalinin başladığı tarihten bu yana Batılı müttefikler için tarihi bir gün oldu. Ankaranın İsveçin üyeliğine karşı bir yılı aşkın süredir sürdürdüğü itirazını kaldırması Batı medyasında geniş yer buldu.

Biden: Erdoğan ile çalışmaya hazırım

NATO zirvesi için Vilniusa gelen ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğanın İsveçin Atlantik İttifakına katılmasını kabul etmesini memnuniyetle karşıladı.

Joe Biden yaptığı açıklamada Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığı güçlendirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile birlikte çalışmaya hazırım dedi ve İsveçi NATOnun 32. üye ülkesi olarak karşılamayı dört gözle beklediğini söyledi.

Almanya: Memnuniyetle karşılıyoruz

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock gelişmeyi memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Twitter üzerinden paylaştığı mesajında gelişmeyi Vilniustan iyi haber olarak nitelendiren Baerbock, Türkiyenin İsveçin NATO üyeliğini onaylamasının yolu nihayet açıldı dedi.

AB - Türkiye ilişkilerini yeniden canlandırma kararı

Cumhurbaşkanı  Erdoğan ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, NATO zirvesi çerçevesinde Vilniusta bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından yaptıkları açıklamada, Türkiye ile AB arasındaki ilişkileri yeniden canlandırma konusunda mutabık kalındığı ifade edildi.

Charles Michel Twitterdan yaptığı açıklamada NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi bir görüşme gerçekleştirdik. İlişkilerimizi yeniden canlandırmanın yollarını konuştuk dedi.

Erdoğan, zirveden önce, Önce gelin Türkiyenin ABde önünü açın, biz de İsveçin önünü açalım demişti.

Son güncelleme: 09:49 11.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı