• Turkhane Logo

Türkiye ve Yunanistan birlikte katılacak

Türkiye Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Dendias perşembe günü Brüksel'de düzenlenen törende niyet mektubunu imzaladı.

10:30 16 Şubat 2024 Cuma
Türkiye ve Yunanistan birlikte katılacak
Türkiye Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Dendias perşembe günü Brüksel'de düzenlenen törende niyet mektubunu imzaladı.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Türkiye ve Yunanistanın Almanya öncülüğündeki Avrupa Gökyüzü Kalkanı Girişimi isimli füze savunma projesine resmi olarak katılacağını ve toplam üye sayısının 21e çıkacağını duyurdu.

Türkiye Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Dendias perşembe günü Brükselde düzenlenen törende niyet mektubunu imzaladı.

Törende konuşan Güler, Almanyanın öncülüğünde yürütülen bu girişim, NATOnun gereklerini yerine getirirken, müttefiklerin birlikte çalışabilirliğini ve entegrasyonunu da sağlama yönünde önemli bir adımdır. Türkiye olarak, geniş yelpazedeki ulusal yeteneklerimizle bu girişime katkı sağlamaya hazırız ifadelerini kullandı.

Pistorius, NATO mevkidaşlarıyla Brükselde yaptığı toplantı öncesinde gazetecilere verdiği demeçte, Bu, bu kadar kısa sürede hatırı sayılır bir rakam ifadelerini kullandı.

Berlin yönetiminin Avrupanın hava savunmasını güçlendirme yönündeki hamlesi ilk olarak Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından Ağustos 2022de Pragda yapılan bir konuşmada duyurulmuştu.

Girişim ülkelerin hava ve füze savunma sistemlerini ortaklaşa tedarik ederek maliyetleri düşürmek ve operasyonel esnekliği sağlamak için tasarlandı.

Ancak girişime katılmayan Fransa, Avrupa ülkelerinin ABD ve İsrailde üretilen ekipmanlara yönelmek yerine kıtanın kendi yüklenicileri tarafından üretilen sistemleri satın almasını istiyor.

Pistorius ayrıca gazetecilere Perşembe günü Sloven mevkidaşı ile IRIS-T SLM hava savunma sistemi için bir satın alma sözleşmesi imzalayacağını da söyledi.

Son güncelleme: 10:30 16.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı