• Turkhane Logo

Türk Büyükelçiliği sahte belge üreterek Osman Karaca’yı kaçırmaya çalışıyor

Kamboçya’daki Türk Büyükelçiliği, Hizmet Hareketi gönüllüsü Türk asıllı Meksika vatandaşı Osman Karaca’nın Türkiye’ye iadesini sağlamak Kamboçya hükümetine yalan bilgi verdi.

15:16 17 Ekim 2019 Perşembe
Türk Büyükelçiliği sahte belge üreterek Osman Karaca’yı kaçırmaya çalışıyor
Kamboçya’daki Türk Büyükelçiliği, Hizmet Hareketi gönüllüsü Türk asıllı Meksika vatandaşı Osman Karaca’nın Türkiye’ye iadesini sağlamak Kamboçya hükümetine yalan bilgi verdi.



Hizmet Hareketi’ne yönelik Tenkil Süreci’nde yurt dışından kaçırılarak Türkiye’ye götürülme olaylarından biri de Kamboçya’da sahte belgelerle yapılmaya çalışılıyor.

Kamboçya’daki Türk Büyükelçiliği, ülkede yaşayan Türk asıllı Meksika vatandaşı Osman Karaca’nın Türkiye’ye iadesini sağlamak için Kamboçya makamlarına yanlış bilgi verdi.


Kamboçya’daki Türk Büyükelçiliği ve Büyükelçi Aydan Ünlü, diplomatik krize yol açacak bir sahte bilgi skandalı Meksika Büyükelçiliği’nin devreye girmesiyle uluslararası bir boyut kazandı.

Nordic Monitor’ün haberine göre, Meksika vatandaşı olan Karaca’nın Meksika vatandaşı olmadığı ve geçerli bir seyahat belgesi olmadığına ilişkin Türk Büyükelçiliği, Kamboçya Hükümeti’ne bilgi verdi. Türk Büyükelçiliği’nin gerçek olmayan beyanını Meksika Büyükelçiliği’nin resmi yazısı ortaya çıkardı.

SAHTE BİLGİYLE GÖZALTI

İşadamı Karaca, 14 Ekim’de başkent Pnom Penh’de Kamboçya terörle mücadele polisleri tarafından Türk Büyükelçiliği’nin talebi üzerine gözaltına alındı.

Polis raporuna göre, Türk Büyükelçiliği Kamboçya tarafına Karaca’nın Meksika pasaportunun sahte olduğu yönünde bilgi verdi ve bu bilgi üzerine Karaca gözaltına alındı. Türk Büyükelçiliği ayrıca Karaca’nın uluslararası bir seyahat belgesi olmadığını belirterek Türkiye’ye iadesini talep etti.

YALANI MEKSİKA BÜYÜKELÇİLİĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Türk Büyükelçiliği’nin yalanını Vietnam’da bulunan ve Kamboçya makamları nezdinde akredite Meksika’nın Vietnam Büyükelçiliği ortaya çıkardı.

Karaca’nın gözaltından salıverilmesi ve iadesinin önüne geçmek için Vietnam’daki Meksika Büyükelçiliği 15 Ekim’de bir yazı yazarak Karaca’nın Meksika vatandaşı olduğunu belirtti ve pasaportunun bir kopyasını da yazıya ekledi.

/


Meksika Büyükelçiliği, Kamboçya makamlarından vatandaşı Karaca’nın durumu hakkında da bilgi istedi.

KARACA İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Meksika Dışişleri Bakanlığı, Vietnam’daki Meksika Büyüeklçiliği ve Kamboçya’daki fahri konsolosluğunun 2018 yılında Meksika vatandaşlığı alan işadamı Karaca’nın salıverilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Meksika Ulusal Otonom Üniversiteisi’nin de Karaca’nın Türkiye’ye iade edilmemesi için kampanya başlattığı kaydedildi. Bu konuda Meksika Dışişleri Bakanlığı’na da bir yazı yazıldı.


Son güncelleme: 15:16 17.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı