• Turkhane Logo

Tunus'ta gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kais Said'in Başbakan'ı görevden alıp, parlamentoyu feshetmesinin ardından gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

22:56 26 Temmuz 2021 Pazartesi
Tunus'ta gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kais Said'in Başbakan'ı görevden alıp, parlamentoyu feshetmesinin ardından gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.


Tunusta, Cumhurbaşkanı Kays Saidin, Başbakan Hişam el-Meşişiyi görevden alarak Meclisin tüm yetkilerini dondurması sonrası gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Facebookta yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre,  temel ihtiyaçların karşılanması veya acil sağlık vakaları ve gece çalışanları hariç olmak üzere akşam saat 19:00dan sabah saat 06:00ya kadar insan ve araçların hareketi yasaklandı. 


Ayrıca, 3ten fazla kişinin halka açık yollarda veya meydanlarda toplanmasına da yasak getirildi. 

Yasak kararı 27 Ağustosa kadar geçerli olacak. 

ARAP BİRLİĞİ VE ABDDEN İTİDAL ÇAĞRISI 

Öte yandan, ülkedeki gelişmeler üzerine ABD ve Arap Birliği, Tunusa sükunet çağrısında bulundu.  

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, yaptığı açıklamada, ABDnin Tunustaki gelişmelerden endişe duyduğunu ve ABDnin üst düzey Tunuslu liderlerle temas halinde olduğunu söyledi.

Psaki, Beyaz Sarayın darbe olup olmadığı konusunda bir tespitte bulunmadığını belirterek, karar vermeden önce ABD Dışişleri Bakanlığının hukuki analiz yapmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Arap Birliğinden yapılan açıklamada ise Tunus Cumhurbaşkanı Kais Saidin kararını desteklemeden veya kınamadan, Birlik, Tunusun mevcut çalkantılı aşamayı aşmasını, istikrarı ve sükuneti yeniden tesis etmesini ve halkın istek ve gereksinimlerine yanıt vermek için etkin bir şekilde çalışmasını umuyor denildi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Abul Geytin de Tunus Dışişleri Bakanı Othman Jerandi ile telefonda ülkedeki son gelişmeleri görüştüğü kaydedildi.  

BM sözcüsü Farhan Haq, Tunustaki tüm tarafları şiddetten kaçınmaya ve durumun sakin kalmasını sağlamaya çağırdı ve Tüm anlaşmazlıklar ve anlaşmazlıklar diyalog yoluyla çözülmeli dedi.

Son güncelleme: 22:56 26.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı