• Turkhane Logo

Tüm dünya takipte: Rusya, Kiev çevresindeki askeri varlığını azaltıyor mu?

Tüm dünyanın gözleri, salı günü İstanbul'da yapılan barış görüşmelerinin ardından alınacak kararlar için Moskova ile Kiev'e döndü.

09:59 30 Mart 2022 Çarşamba
Tüm dünya takipte: Rusya, Kiev çevresindeki askeri varlığını azaltıyor mu?
Tüm dünyanın gözleri, salı günü İstanbul'da yapılan barış görüşmelerinin ardından alınacak kararlar için Moskova ile Kiev'e döndü.


Ukrayna, taleplerinden birinin ülkenin güvenliğini potansiyel bir barış anlaşmasında yer alacak garantör ülkelerin garanti altına alması olduğunu açıkladı. Kievin bu garantör ülkelerden birinin Türkiye olmasını istediği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı dün, diyalog için gerekli şartları yaratmak amacıyla Ukraynanın Kiev ve Çernigiv kentlerinin çevresindeki askeri aktiviteleri ciddi anlamda azaltacaklarını açıkladı.


The Guardianın iki ABDli yetkiliden aktardığına göre Rus askerler, Kievin çevresindeki bazı noktalardan çekilmeye başladı. Başka bir ABDli yetkili ise Kievin etrafında askerlerin hareket ettirilmesinin çekilme değil, tekrar konuşlanma olacağını belirtti.

Britanya da açıklamadan sonra Kievin çevresindeki bombalamalarda azalma gördüğünü belirtti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Artık ana hedeflerinin Donbas bölgesini özgürleştirmek olduğunu vurguladı.

30 Martta öne çıkan gelişmeler söyle...

07.34  ABD Dışişleri Bakanlığı, son seyahat uyarısında Ukraynadaki ABD vatandaşlarının Ruslar tarafından özellikle hedef alınabileceğini ve ülkeden çıkmaya çalışırken gözaltına alınabileceğini belirtti. Bakanlık, vatandaşların mevcut şartlarda Rusya ve Ukraynaya gitmekten kaçınması gerektiğini söyledi.

03.23  İstanbuldaki görüşmelerde Ukrayna heyetine liderlik eden David Arakhamia, Rusyayla herhangi bir anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Ukraynanın tamamında barışın hakim olması gerektiğini söyledi.

03.19  Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusyanın Kievin kuzeyinde askerlerinin yerini değiştirdiğini ve böylece Kievi bölgedeki askeri varlığını azalttığına ikna etmeye çalıştığını söyledi.

Son güncelleme: 09:59 30.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı