• Turkhane Logo

Trump'tan çılgın teklifler

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisinin “meşru” başkan ilan edilmesi ya da derhal erken seçime gidilmesi gerektiğini iddia etti.

09:40 30 Ağustos 2022 Salı
Trump'tan çılgın teklifler
Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisinin “meşru” başkan ilan edilmesi ya da derhal erken seçime gidilmesi gerektiğini iddia etti.

Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) Floridadaki malikanesine yaptığı baskın ve hakkında yürütülen soruşturmalar yüzünden son dönemde zor günler geçiren Trump, 2020 yılında düzenlenen başkanlık seçiminde usulsüzlük yapıldığı ve yarışı haksız yere kaybettiği yolundaki iddialarını yineledi.

Görevden alınması için hakkında iki kez gensoru verilen Trump, son seçimlerde “oyların çalındığı” iddiasını tekrarlarken, başkanlık görevinin kendisine iade edilmesi gerektiğini bu da olmadığı takdirde, 2020 seçimlerinin yerine hemen yenisinin düzenlenmesi gerektiğini ileri sürdü.

ABDde Trumpın popülaritesi ne durumda ?

Bu arada ABDde yapılan bir anket, Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 59unun 2024teki başkanlık seçimlerinde eski Başkan Donald Trumpı aday görmek istediğini ortaya koydu.
USA Today ve Ipsosun ortaklaşa yaptığı ankete katılan Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 59u Trumpı 2024te partilerinin adayı olarak görmek istediğini belirtirken, yüzde 41i Trump yerine başka bir adayı görmeyi tercih ettiğini bildirdi.

Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 82si Trumpın aday olması durumunda 2024 seçimlerini kazanabileceğini düşündüklerini kaydetti.

Öte yandan, ankete katılan Demokrat seçmenlerin sadece yüzde 44ü mevcut Başkan Joe Bidenı 2024te aday görmek istediği, yüzde 56sı da partiyi başka bir adayın temsil etmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

FBI, Trumpın Floridadaki malikanesine yapılan aramada ele geçirilen 15 kutunun 14ünde toplam 184 gizli belgeye ulaşıldığını açıklamıştı.

FBI, Trumpın evinde ele geçirilen belgelerin insani istihbarat kaynaklarını tehlikeye atabilecek nitelikte olduğunu bildirmişti.

Son güncelleme: 09:40 30.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı