• Turkhane Logo

Trump’tan çarpıcı İran ifşası: ‘İtibarımız için sizi vurmamız lazım ama endişelenmeyin’ dediler

15:25 07 Kasım 2023 Salı
Trump’tan çarpıcı İran ifşası: ‘İtibarımız için sizi vurmamız lazım ama endişelenmeyin’ dediler





Eski ABD Başkanı Trump, İran’la ilgili çok konuşulacak bir ifşaatta bulundu. Başkan olduğu dönemde ABD İHA’sını düşüren İran’ı vurduklarını hatırlatan Trump, “İranlılar aradı. ‘Başka çaremiz yok, itibarımızı kurtarmak için sizi vurmamız lazım. Belli bir askeri üsse füze fırlatacağız ama endişelenmeyin üsse ulaşmayacaklar’ şeklinde garanti verdiler.” dedi. Trump, İran’ın söylediği gibi ABD üssüne saldırdığını ancak füzelerin isabet etmediğini belirtti.



Eski ABD Başkanı Donald Trump, çok konuşulacak İran itirafında bulundu. Başkan olduğu dönemde İran’ın ABD İHA’sını düşürdüğünü, kendilerinin de misilleme olarak İran’ı vurduğunu anlatan Trump, daha sonra Tahran yönetiminden ilginç bir telefon aldıklarını söyledi. İran’ın itibarlarını kurtarmak için ABD üslerine saldıracağını söylediğini belirten Trump ancak füzelerin isabet etmeyeceğin garantisini aldıklarını aktardı. Donald Trump, şu ifadeleri kullandı:




Bu daha önce hiç anlatmadığım bir hikaye. İran bir İHA’mızı düşürdüğünde İHA 14 yaşındaydı. Pek değerli değildi. Yakınlarda 39 mühendis ve pilotun bulunduğu büyük bir motorlu uçak vardı.



Generallere sordum, ‘Arkasındaki uçağı mı düşürdüler? ‘Hayır efendim, yapmadılar.’ dediler. ‘Bu ilginç.’ dedim. Ama İran’ı vurmamız gerekiyordu, o yüzden onları çok sert vurduk. Radarlarını ve farklı şeyleri devre dışı bıraktık ve eğer bize karşı gelirlerse onlara asla mümkün olduğunu düşünmedikleri şeyler yapacağımıza dair bir açıklama yaptım.



İranlılar bizi aradılar, ‘Başka çaremiz yok, itibarımızı kurtarmak için sizi vurmamız lazım. Belli bir askeri üsse 18 füze fırlatacağız ama endişelenmeyin, füzeler üsse ulaşamayacak.’ diyerek garanti verdiler. Söyledikleri gibi 18 füze atıyorlar, 5’i havada imha oluyor. Diğerleri üssün çevresine düşüyor.

Son güncelleme: 15:25 07.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı