• Turkhane Logo

Trump'ın eski danışmanı: Musk'ın maaşını Çin Komünist Partisi ödüyor

Trump’ın eski danışmanı Bannon, 'Musk’ın maaşını Çin Komünist Partisi ödüyor' iddiasında bulundu.

17:15 10 Nisan 2023 Pazartesi
Trump'ın eski danışmanı: Musk'ın maaşını Çin Komünist Partisi ödüyor
Trump’ın eski danışmanı Bannon, 'Musk’ın maaşını Çin Komünist Partisi ödüyor' iddiasında bulundu.

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanı Steve Bannon, Twitter’ın sahibi Elon Musk’ın maaşını Pekin’in ve Çin Komünist Partisinin (ÇKP) ödediğini öne sürdü.

Gazete Duvarda yer alan habere göre dolandırıcılıkla suçlanan Çinli milyarder Guo Wengui’nin ortağı da olan Steve Bannon, aşırı sağcı sosyal medya platformu Gettr üzerinden yaptığı paylaşımda, Bloomberg’de Elon Musk’ın Çin’i ziyaret etme planıyla ilgili yazıyı referans alarak, Twitter’ın sahibinin, Çin İçişleri Bakanlığına giderek maaşını ödeyen ÇKP’ye secde ettiğini iddia etti.
MUSKTAN YANIT: AKILLI VE ŞEYTANİ SANIRDIM, SADECE ŞEYTANİYMİŞBannon, Gettr üzerinden yaptığı bir başka paylaşımda da Musk hakkında Elon Musk, nefes aldığı sürece yalan söylüyor. Twitter denen suç yuvasını 2 kat fazla para ödeyerek satın aldı. Şimdi ise Pekin’deki maaşını ödeyen patronları herkese saldırmasını istiyor dedi.

Martta bir podcast programına katılan Bannon, Musk’ın ÇKP tarafından desteklenen bir düzenbaz olduğunu belirtmiş, bu kısım ise bir sosyal medya hesabından paylaşılmıştı.
Elon Musk ise yanıt olarak paylaşımında, “Bannon’ı akıllı ve şeytani sanırdım fakat şimdi fark ediyorum ki ilk kısım hakkında yanılmışım” ifadelerini kullanmıştı.
MUSK, ÇİNDE YENİ BİR FABRİKA AÇACAĞINI SÖYLEMİŞTİMusk, dün (9 Nisan) yaptığı açıklamada, Çin’in Şanghay kentindeki mevcut otomobil fabrikasının yanında Tesla için yeni bir batarya fabrikası kurmaya düşündüğünü söylemişti.
Çin hükümetine olan hayranlığını dile getirmesiyle bilinen Elon Musk, ÇKP’nin 100üncü yılında Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Çin’in ulaştığı ekonomik refah ve özellikle altyapıdaki gelişimi, gerçekten inanılmaz bir başarı. İnsanları, Çin’i ziyaret etmeye ve bunu gözleriyle görmeye çağırıyorum demişti.
Çinli sosyal medya platformu Weibo’da ise Çinliler, Musk için “Onun felsefesi, Çin hükümetiyle aynı çizgide. Kendisine ÇKP üyeliği bile verilebilir paylaşımında bulunmuştu.
BANNON, ÇİNLİ ORTAĞININ YATINDA TUTUKLANMIŞTIMusk’ı Çin ile yakın olmakla suçlayan Bannon ise Çinli ortağı iş insanı Guo Wengui’ye ait bir yatta tutuklanmış, kara para aklamak ve Trump dönemindeki bir proje için toplanan bağış paralarını çalmakla suçlanmıştı.
The New Yorker’daki habere göre, Bannon, ÇKP ile ciddi bağları olan Guo’yu bir dönem Pekin’in Donald Trump’ı ve yeni Çin’in George Washington’ı olarak tanımlamıştı. 

Son güncelleme: 17:15 10.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı