• Turkhane Logo

Trump’ı zora sokacak itiraf!

ABD Başkanı Donald Trump’ın kişisel avukatı Rudy Giuliani’nin ortaklarından Lev Parnas, Trump'ın kendisine siyasi fayda sağlayacak soruşturmaları yürütmesi için Ukrayna hükümetine baskı yapma çalışmalarından haberdar olduğunu söyledi.

21:11 16 Ocak 2020 Perşembe
Trump’ı zora sokacak itiraf!
ABD Başkanı Donald Trump’ın kişisel avukatı Rudy Giuliani’nin ortaklarından Lev Parnas, Trump'ın kendisine siyasi fayda sağlayacak soruşturmaları yürütmesi için Ukrayna hükümetine baskı yapma çalışmalarından haberdar olduğunu söyledi.

MSNBC televizyonundan Rachel Maddowa konuşan Lev Parnas, “Trump olan bitenden gayet haberdardı” dedi. New York Times gazetesi de Parnasın “Trumpın, Rudy Giulianinin Ukraynada ne yaptığını, ne işlerin döndüğünü, hepsini çok iyi bildiğine hayatıma bahse girerim” dediğini bildirdi.

Trump daha önce, kişisel avukatı Giulianiyi eski başkan yardımcısı ve 2020 başkanlık seçimlerinde olası rakibi Joe Biden hakkında karalayıcı bilgi bulmaya çalışması için Ukraynaya gönderdiğini reddetmişti.
Ancak Parnas, MSNBCnin tanınan sunucusu Maddowa yaptığı açıklamada, Trump için “benim tüm hareketlerimden haberdardı” ifadesini kullandı.
“GIULIANI YA DA TRUMP’IN RIZASI OLMADAN BİR ŞEY YAPAMAM”
Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre,  Parnas, “Rudy Giuliani ya da Trump’ın rızası olmadan bir şey yapamam. Sahada onların işini yürütüyordum” diye konuştu.
Parnas, Giulianiyle birlikte çalışırken görevinin Joe Biden ve Ukraynalı gaz şirketi Burisma için çalışan oğlu Hunter Bidenın yolsuzluğa karıştığına yönelik delil bulmak için üst düzey Ukraynalı yetkililerle görüşmek olduğunu anlattı.
Trumpın, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiden Bidenların soruşturulacağı sözünü alana kadar Ukraynaya yardımları askıya aldığı iddia ediliyor. Bu iddialar üzerine Temsilciler Meclisinde Trump hakkında azil soruşturması başlatılmış ve hakkında biri görevi kötüye kullanma diğeri Kongrenin çalışmasını engelleme olmak üzere iki azil gerekçesini onaylanmıştı.
“KENDİSİ ÜZÜCÜ BİR VAKA”
ABC Newsın Beyaz Saray ve Kongre muhabiri Katherine Faulders dün gece paylaştığı bir Twitter mesajında, Giulianiye Parnasın söyledikleri hakkında yorumu olup olmadığını sorduğunu ve Giulianinin “Hiçbir yorumum yok, kendisi çok üzücü bir vaka” diye yazdığını belirtti.
Parnas programda yaptığı açıklamada, “Benimle konuşmaları için bir sebep yok. Neden Cumhurbaşkanı Zelenskinin yakın çevresi, İçişleri Bakanı Arsen Avakov, tüm bu kişiler ya da eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko benimle buluşsun? Onlara benimle buluşmaları söylendi. Onlar da bu sırrı saklamaya çalışıyor” diye konuştu.
Lev Parnas, Trumpın Ukraynaya olan ilgisinin hiçbir zaman hükümet yolsuzluğunun üzerine gitmekle alakası olmadığını, “tüm derdinin Joe Biden ve Hunter Biden olduğunu” kaydetti.
“ŞU ANDA SÖYLENEN BİRÇOK ŞEY DOĞRU DEĞİL”
Trumpın Parnası tanımadığı şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine Parnas, “Yalan söyledi” dedi. Parnas, haftanın dört ya da beş günü Ukraynada Giulianiyle bulunduğunu ve o sırada Trumpın Giulianiyle sürekli temas halinde olduğunu söyledi.
Parnas, “doğruları ortaya dökmek” istediğini belirterek, “Bu, ülkemiz için, benim için önemli. Şu anda söylenen birçok şey doğru değil” ifadesini kullandı.
Parnas ve Giulianinin diğer bir ortağı Igor Fruman, Trump kampanyasına yasa dışı bağışlar yaptıkları suçlamalarından dolayı yargılanıyor. İkisi de haklarındaki suçlamaları reddetmişti.

Son güncelleme: 21:11 16.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı