• Turkhane Logo

Trump: 'Ya Meksika sınırına duvarı yaparız ya da devleti kapatırım'

ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına yapmayı planladığı güvenlik duvarı ile ilgili ısrarı sürüyor.

16:08 30 Nisan 2018 Pazartesi
Trump: 'Ya Meksika sınırına duvarı yaparız ya da devleti kapatırım'
ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına yapmayı planladığı güvenlik duvarı ile ilgili ısrarı sürüyor.



Trump, yaptığı açıklamada ABD Kongresinin duvar için gerekli kaynağı onaylamaması halinde federal hükümetin işleyişinin durdurulması için gerekeni yapacağını söyledi.

Federal hükümetin kapanması olarak adlandırılan bu adım ile memur ödemeleri ve devlete ait tesislerin işletilmesi başta olmak üzere devletin pek çok faaliyeti süresiz devre dışı bırakılıyor.


ABD Başkanı 2 bin kilometreyi bulması beklenen duvar için 25 milyar dolarlık bir ödeneğin ayrılmasını istiyor. Ancak Kongre bu seviyeyi onaylamadığı gibi söz konusu bütçenin en çok 1.6 milyar dolar olabileceğini savunuyor.

 DUVAR ŞEFFAF OLSUN

 Trump duvar ile ilgili çalışmaların başladığına işaret ederek, Konu 28 Eylülde tekrar masaya gelecek. Eğer Kongre çalışmalar için gerekli kaynağı sağlamakta başarısız olursa, sınır güvenliğimizi sağlayamadığımız için federal hükümeti kapatmaktan başka çaremiz kalmayacak dedi.

 Trump geçen mart ayında duvarın inşası için örnek sekiz farklı duvar modelini inceldi. ABD Başkanı açıklamasında yükseklikleri 5.50-9.10 metre arasında değişen duvar modellerinin amaca uygun olduğunu ancak ABDli sınır görevlilerinin duvarın arkasında ne olup bittiğini görmek için duvarın şeffaf olması gerektiğini belirterek büyük şaşkınlık yaratmıştı. Duvarın inşası için pek çok teknoloji şirketi de gelişmiş dinleme, izleme ve yüz tanıma sistemlerini devreye almak için hazır bekliyor.
 
 

Son güncelleme: 16:08 30.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı